Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Kenan Sipahi: Dinamik ve çok enerjik bir milli takım olacağını düşünüyorum

A Milli Takımımızın genç oyuncularından Kenan Sipahi, 31 Ağustos – 17 Eylül tarihleri arasında ülkemizin bir grup ve finallerine ev sahipliği yapacak Avrupa Şampiyonası’nın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kenan Sipahi: Dinamik ve çok enerjik bir milli takım olacağını düşünüyorum

İtalya’nın Bormio kentinde gerçekleştirilen hazırlık kampına iyi konsantre olduklarını belirten Kenan Sipahi, çalışmaların sıkı bir şekilde geçtiğini söyledi. Daha önce de Bormio atmosferini yaşadığını söyleyen başarılı oyuncu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burada çalışmak için çok güzel bir ortam var. Çalışmak için çok fazla fırsat yakalamamızın yanı sıra antrenman için de yerler yakın. Hepimiz konsantre olmuş durumdayız. Çalışmalar iyi geçiyor. Genç oyunculardan kurulu bir kadroyuz. Herkesin isteği ve antrenman temposu çok yüksek. Bunu devam ettirmeliyiz. Elbette yorgun olacağımız günler de olacak. Yavaş yavaş yoruluyoruz. Ama bizim bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Birbirimizle daha fazla zaman geçirme şansı buluyoruz.  Bu en önemli konulardan birisi; her şey çok güzel ve eğlenceli devam ediyor.”

Tecrübeli Oyuncular Bizlere Çok Yardımcı Oluyorlar
Takımdaki tecrübeli oyuncuların kendilerine çok yardımcı olduğunu söyleyen genç oyun kurucu, “Evimizde iyi basketbol oynayan bir takımız. Kendi ülkemizde iyi performans sergiliyoruz. İnşallah bu sene de halkımızı utandırmayız ve sahada baştan sonuna kadar mücadele ederek maçları kazanma noktasına geliriz. Umarım biraz da şansımız yanımızda olur… Çünkü hem zorlu bir gruptayız hem de değişen bir jenerasyon söz konusu. Takımdaki tecrübeli ağabeylerimiz bizlere çok yardımcı oluyorlar. Halkımızla beraber salonlar dolu olacaktır. Şuan bile herkes bu durumu konuşuyor. Umarım iyi bir şampiyona olur ve güzel bir derece elde ederiz” dedi.

“Dinamik ve çok enerjik bir milli takım olacağını düşünüyorum” diyerek Ay Yıldızlılarımızın oyun sistemiyle ilgili ipuçları veren Kenan Sipahi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sonuçta antrenörümüz Ufuk Sarıca’nın sisteminde bu var… Kendisiyle son iki sezonda kulüpte çalışma şansı buldum. Savunmada çok agresif bir takım olacağız. Tabii genç oyunculardan kurulu bir takım olmamız da bizlere avantaj getirecektir. Ağabeylerimizin bizlere en büyük yardımcı oldukları konu iyi örnek olmaları. Hem antrenmanda hem de saha dışında… Onlar nasıl öğrendilerse bizlere de aynı şekilde saha dışında nasıl davranmamız gerektiğini aktarıyorlar. Milli formayı üstümüzde taşıyoruz ve çok fazla insan da bu duyguyu yaşamak ister. Biz de bunu layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu jenerasyon değişikliğinde güzel turnuvalar geçiririz.  Bazı ülkeler bu süreci yaşarken kötü sonuçlar alabiliyorlar ki bu son derece normal. Umarım biz bu sorunları yaşamayız” açıklamasında bulundu.

Basketbolu Sevdiren İsimlerle Birlikteyiz
Evimizde oynayacağımız karşılaşmalarda halkımızın desteğinin yoğun olacağını ve bu durumun kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen Kenan Sipahi, “12 Dev Adam’da takım menajerimiz Kerem Tunçeri, başkanımız Hidayet Türkoğlu, Haluk Yıldırım ve ağabeylerimiz ülkemize basketbol sevdirdi. O nedenle basketbolu onların isimleriyle biliyorlar… Başlarımızda onların olmaları büyük şans. Bizlere yol gösteriyorlar. Biz de bunu en iyi şekilde onlardan öğrenip aramızdaki bağı güçlendirip, ortaya yansıtmamız gerekiyor. Evimizde oynayacağımız zaman da halkımız, bizim iyi mücadele ettiğimizi gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. İnşallah güzel bir turnuva geçiririz ve güzel bir ayı geride bırakırız” ifadesini kullandı.

2010 yılında Yıldız Milli Takım forması altında Sırbistan’a karşı oynanan çeyrek final karşılaşmasının kendisi için çok özel olduğunu söyleyen A Milli Takımımızın genç oyuncusu Kenan Sipahi, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Karadağ’da Bar şehrinde oynanan karşılaşmada 9.000 taraftar önünde Sırbistan’a karşı oynamıştık. O maçı son saniyede Tayfun Erülkü’nün basketiyle kazanmıştık. Şampiyon olduğumuz ya da üçüncü olduğumuz turnuvalar da oldu ama benim için o maç hafızamdan hiç gitmiyor. Belki şampiyon olduğumuz maçtan daha çok sevinmişimdir. Çok fazla maçım var ama tabii ki de aralarındaki en özeli şampiyon olduğumuz sene. O kadrodan da oyuncular var ama tek tek seçmem çok zor. Altyapıda güzel anılarımız var.”

Röportaj: Kerem Şahin
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250