Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ataman: Hırvatistan karşılaşması çok daha farklı geçecek

A Erkek Milli Takımın İsveç’i 105-84'lük skorla mağlup ettiği karşılaşmanın ardından A Erkek Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman ile Alperen Şengün, Furkan Korkmaz ve Ömer Faruk Yurtseven değerlendirmelerde bulundu.

Ataman: Hırvatistan karşılaşması çok daha farklı geçecek

Ergin Ataman “İsveç karşısında mükemmel bir basketbol oynadık. Oyuncularımı kutluyorum. İyi bir kadromuz var. Bu takımlar bizim seviyemizde değiller. Ama sonuçta İsveç karşısında yarı final maçı oynadık. O açıdan yarı final karşılaşmasını bu sonuçla kazanmış olmak bizim için önemli. Turnuvadaki 8. günün sonunda hedef maçımıza gelmiş durumdayız. Pazar günü Hırvatistan ile karşılaşacağız. Zorlu bir maç olacak. Hırvatistan iyi ve tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Zubac ve Saric gibi NBA, Hezonja gibi EuroLeague şampiyonluğu bulunan oyuncuları var. O nedenle Hırvatistan karşılaşması çok daha farklı geçecek. Oyuncu kapasitelerinin ve teknik-taktiğin ön planda olduğu bir karşılaşma olacak. En önemlisi de taraftarımızın itici gücüne daha fazla ihtiyacımız olacak. Bugün yine çok güzel bir atmosfer vardı. Artık finalde, burayı hıncahıç doldurup, o baskıyla da Hırvatistan’ı yenip, Olimpiyat yolunda İstanbul’dan çıkmak istiyoruz.” diye konuştu.

Alperen Şengün “Bu takımın ihtiyacı olan neyse onun için elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Bugün de çok güzel bir galibiyet aldık. Şimdi sıra pazar günü oynayacağımız final maçında. Hırvatistan karşılaşmasını da kazanmak istiyoruz.”

Furkan Korkmaz “Hedefimiz Olimpiyat Oyunları’nda yer alabilmek. Kendi adıma bugün göstermiş olduğum performanstan dolayı mutluyum. Artık turnuvanın sonuna geldik. Pazar günü en önemli maçımızı oynayacağız. Herkesin üstüne koyarak daha iyi performans göstereceğine inanıyorum.”

Ömer Faruk Yurtseven “Genel olarak takımın performansı daha önemliydi. Final maçımız çok önemli olacak. Takım olarak iyi bir adım attık. Elimizden geleni yapıyoruz. Pazar günü oynayacağımız Hırvatistan karşılaşmasına herkesi bekliyoruz” dedi.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250