Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ergin Ataman: ''Sonuçta daha ilk hazırlık maçımızdı''

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, İtalya ile oynanan ilk hazırlık karşılaşmasını değerlendirirken, oyuncuları görme açısından faydalı bir maçı geride bıraktıklarını söyledi.

Ergin Ataman: ''Sonuçta daha ilk hazırlık maçımızdı''

Gerçek anlamda bir hazırlık maçı oynadıklarını söyleyen Ergin Ataman, “Tüm oyuncularımızı farklı periyotlarda görme şansı yakaladık. Bazı oyuncularımız daha ilk kez A Milli Takım formasını terlettiler. Elbette hata yaptıkları dönemler oldu. Ancak İtalya çok tecrübeli bir takım. Yine de ben özellikle tecrübeli oyuncularımın ortaya koyduğu performanstan memnun kaldım. Sonuçta daha ilk hazırlık maçımızdı. Sistemden ziyade de oyuncuları hangi pozisyonlarda kullanabileceğimiz bakımından ve hangi oyunculara nihai kadroda yer verebileceğimiz bakımından önemli bir maçtı” dedi.

İtalya’nın çok önemli bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunu da kaydeden Ataman, “Açıkçası İtalya Avrupa’nın en kuvvetli ekiplerinden bir tanesi. Bargniani, Belinelli ve Gallinari çok tecrübeli oyuncular… Ancak ben bu oyuncular karşısında bu kez ilk kez bir araya gelen oyuncularımın performansından memnun kaldım” diye konuştu.

Çin, Çek Cumhuriyeti ve ev sahibi İtalya’nın katılacağı, Cuma ve Cumartesi günü oynanacak turnuvayı de değerlendiren A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bu karşılaşmalar daha resmi maç havasında geçecek. Olimpiyat Elemeleri için çok kısa bir süremiz var. Biz bu turnuvada hem sistemi oturtmaya hem de kadromuzu görmeye çalışacağız. Maçları kazanmaktan ziyade bu gözle değerlendireceğiz. Haftaya da Yunanistan ile iki maçımız olacak. Hem deplasmanda hem de İstanbul’da Yunanistan ile karşılaşacağız. O maçlar bizim için Olimpiyat Elemeleri’nin gerçek anlamda provası olacak.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250