Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Doğuş Balbay: Sporculukta zirve noktası Olimpiyattır

A Milli Takımımızın tecrübeli oyuncularından Doğuş Balbay, Olimpiyat Elemeleri için kendilerini hem fiziksel hem de mental anlamda en iyi şekilde hazırlamaları gerektiğini söyledi.

Doğuş Balbay: Sporculukta zirve noktası Olimpiyattır

Sezonun tamamlanmasının ardından soluğu milli takımda aldıklarını söyleyen Doğuş Balbay, “Fiziksel olarak belki bazı avantajlarımız var. Daha hazır şekilde milli takım kampına katıldık. Sonuçta maç temposuna hala alışık durumdayız. Dezavantajımız ise yorgunluk… Bunu da en alt düzeye indirmek için dinlenme zamanlarımızı iyi kullanmamız lazım. Daha fazla tedavi olmalı ve daha fazla da dinç kalmaya özen göstermeliyiz. Bireysel anlamda hazırlanmamız çok önemli…” dedi.

Mental anlamda da bazı zorluklar yaşayabileceklerinin ancak bunun üstesinden çabuk gelmeleri gerektiğinin altını çizen tecrübeli oyun kurucu, “Hepimiz biran önce hazır olmalıyız. Zaten mental olarak kendimizi buraya ait hissetmiyorsak çabalarımız boşa çıkacaktır. Hepimizin tüm düşüncesini milli takıma vererek, ülkemizin başarısına odaklanması gerekli. Bu şekilde kendimizi hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

"Sporculuğun Zirvesi Olimpiyattır"
Her sporcunun hangi branş olursa olsun kariyerinde mutlaka Olimpiyatlarda yer almayı hedeflediğini belirten Doğuş Balbay, “Sporculukta zirve noktası Olimpiyattır… Özellikle milli takımımızı ve ülkemizi temsil edecek olmak en güzel duygu. Olimpiyatlarda yer almak ve o kafile içerisinde bulunmak her sporcu için büyük ayrıcalıktır” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda da Yunanistan ile hazırlık maçlarında karşı karşıya geldiklerini söyleyen başarılı oyuncu, “İstanbul ve Atina’da Yunanistan ile hazırlık maçlarında karşılaşmıştık. Açıkçası kendimizi görme açısından önemli maçlar olacak. Çok kaliteli bir kadroya sahipler. Onlarda da bazı kadro ve sistem değişiklikleri elbette olacaktır ama biz yine Olimpiyat Elemeleri öncesinde kendimizi görme açısından iyi bir sınav vereceğiz... Yunanistan, her zaman sonuna kadar mücadele veren bir ekip. Zaten iki ülke arasında rekabet her zaman oluyor. Bizim için güzel bir prova olacak” diye konuştu.

Son olarak 2017 yılında ülkemizde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Doğuş Balbay, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Hem ülkemiz hem basketbolumuz hem de sporumuz için önemli bir turnuva olacak. Avrupa Şampiyonası başlı başına bizim hedeflerimizden bir tanesi... Ülke olarak her zaman ilk üç hedeflediğimiz bir organizasyon. O nedenle de turnuvanın ülkemizde düzenlenecek olması ve kendi basketbolseverlerimizin önünde oynayacak olmamız bir avantaj olacaktır. Elbette adım adım ilerlemek lazım... Öncelikle Olimpiyat Elemeleri’ni düşünmek lazım. Ama Avrupa Şampiyonası heyecanlandığımız ve gelmesini çok istediğimiz, ülkemiz ve basketbolumuz açısından çok değerli bir organizasyon. Umarım öncelikle önümüzdeki hedefleri başarılı bir şekilde geçer, ardından da Eurobasket 2017 heyecanını yaşarız.”

Röportaj ve fotoğraf: Kerem Şahin




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250