Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

15-07-2020 İTALYA

Ataman: Torino’yu bir Türk Takımı haline getirmek istiyoruz

Torino kulübünü satın alan Ergin Ataman, hedeflerini anlattı.

Ataman: Torino’yu bir Türk Takımı haline getirmek istiyoruz

İtalya'nın Torino Basketbol Kulübü’nü satın alan Anadolu Efes’in Başantrenörü Ergin Ataman, takımı denk bütçeyle yöneteceklerini ve Avrupa basketbolunda söz sahibi yapmak istediklerini söyledi. Akşam Gazetesinden Kenan Karcı'ya konuşan Ergin Ataman, anlaşmanın detaylarını anlattı.


Ataman'ın sözlerinden öne çıkan satırbaşları şöyle:
"Kulübün yüzde yüzünü ben satın aldım. Ancak burada bir detay var. Torino bu sezon 1. Lig’e çıktı ancak pandemi nedeniyle bu hakkı kullanamama durumu var. Eğer 1. Lig’de mücadele ederse yüzde yüzü, eğer 2.Lig’de oynarsa yüzde 50’si benim olacak. Bu durumda da gelecek sezon için kulübe 1. Lig’de oynaması için Wild Card verilecek. Bu satın almanın Arda Turan’la bir ilgisi yok. Arda Turan çok sevdiğim bir kardeşim ama 1 yıldır kendisini görmüyorum."


Hedef Avrupa basketbolunda söz sahibi bir kulüp olmak
"Bu yatırımda bana yardımcı olan Okan Can Yantır var. Onunla birlikte yönetim kurulunda 2-3 Türk olacak. Torino’yu bir Türk kulübü haline getirmek istiyoruz. Türk sponsorlar ve belki 1-2 Türk oyuncu düşünüyoruz. Torino’daki tek basketbol kulübü. Anadolu Efes, Real, Barcelona, Fenerbahçe, Olympiakos gibi Avrupa basketbolunda söz sahibi bir kulüp haline gelebiliriz. Kulübün çok sağlam sponsorları var. Denk bütçe yapacağız ve adım adım ilerleyeceğiz. Torino, İtalya’nın çok önemli bir spor merkezi. Hedefimiz bu potansiyeli basketbolda da daha ileriye taşımak ve iki ülke arasında bir köprü olmak."


"Asıl işim Anadolu Efes antrenörlüğü"
"Bu yatırımı Anadolu Efes’ten izin alarak yaptım. Çünkü benim asıl işim Anadolu Efes antrenörlüğü. Torino kulübünün yönetimi ve teknik ekibi ayrı olacak. Takımı 1. Lig’e çıkartan İtalyan hoca ile devam edeceğiz. Transferleri de hoca ve menajer yapacak. Ben kulübün sahibi olarak strateji ve vizyon konusunda adımlar atacağım, transfere karışmayacağım."




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER İTALYA HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250