Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

31-05-2021 TEOMAN GÜRAY
TEOMAN GÜRAY

TEOMAN GÜRAY

Evet Şampiyon Efes’e alkış, ama en çok Başkan Tuncay Özilhan kutlanmalı!…

Elbette  Anadolu Efes  Euroleague Şampiyonluğu ile tebrike layık…

Hem de öyle böyle değil… Yılların beklentisi…

Ama gerek maçı anlatan spiker kardeşim, gerekse gece yarısı maçı  canlı yayınlayan kanala bağlanan  Spor Bakanı Sayın Muharrem Kasapoğlu’nun  bahsettiği  gibi  Türk Basketbolunun  başarısı falan değil. Yalnız herzaman başarılı Koç Ergin Ataman, Kaptan Doüuş Balbay ve Sertaç Şanlı’nın dışındaki Amerika’lı ve MVP ödüllü Yugoslav oyuncu ile gelen bir başarı.

Kanmayalım, kandırmayalım.

Bu profesyonel bir Basketbol  Şöleninin sonunda  iki  Türk sporcusundan Sertaç 15,  emektar kaptanının birkaç dakika süre aldığı yabancılardan oluşan Anadolu Efes  adlı Başkan Tuncay Özilhan ile eski yönetici Pano Natof’un yarattığı  basketbol takımının, basketbol organizasyonunun  tüm engellere rağmen büyük başarısıdır.

Tuncay Özilhan,  arkadaşı Pano Natof’un zorlaması, şirket ortağının ‘reddine rağmen’ 1975 yılında bu takımı kurmuştu. Onca yıl, kimlerle, nelerle, nasıl mücadeleler verildiğinin en yakın tanıklarından biriyim. Bu başarı aslında Tuncay Özilhan’ın mütevazı, bir o kadar sessiz  ve kararlı mücadelesinin eseridir. Bence en çok Tuncay Özilhan kutlanmalı.

 

Bakan bey ne dedi:

‘’Basketbola çok önem veriyoruz. Her mahalleye 10 bin pota ile destek oluşumuz bundandır’’..

Bakan bey, bakan bey;  Her dönemde o potolar takıldı her sokağa… Ama ya ters takıldı, ya tahtadan yapıldı.. Eğri büğrü kondu. Ama Türk antrenörüne, Türk basketbolcusuna yatırım yapılmadı. Yabancı oyuncu dünya döviz transferi ile

Basketbolumuza görsel katkı sağlandı.

Yıldızlar, Gençler katagorilerinde  Avrupa – Dünya  Şampiyonlukları getiren  gençler neden sonrasında kayboluyorlar araştırılmadı.

Demem o ki; evet  Anadolu Efes coşkuyla kutlanmalı,  ama  asıl bu başarının ardından Türk Basketboluna gerekli olan destek için kollar sıvanmalı, çareler aranıp, icraat hızlandırılmalı .. O zaman belki Türk Basketbolu “OLİMPİYATLARDA” olabilir.




TEOMAN GÜRAY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250