Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

30-10-2016 TAYLAN DÜNDAR

Beşiktaş Sompo Japan’ı izlerken, koç takımı nedir, bir koç takımı nasıl etkiler, bunu oyunun her anında görüyor ve hissediyorsunuz.

Kağıt üzerinde takımın kadrosuna bakan ve basketboldan anladığını iddia eden biri, Beşiktaş’ı iyi uzunları olan bir takımın içeriden oynayarak rahat yenebileceğini söyleyebilir. Ama Beşiktaş şuana kadar bu pozisyonu çok iyi savunmakla kalmadı, aynı zamanda hücumda da 4 ve 5 numaralı pozisyonlardan çok katkı aldı. Pick and roll’a dayalı tüm geçiş hücumlarında ve setlerde Clark ve özellikle Stimac verim veriyor. Hücumda ki bu verimde aslında takımın çok iyi savunma yapmasından besleniyor.

Beşiktaş Sompo Japan Çok İyi Savunma Yapıyor…

Takımın en yaşlısı Muratcan Güler her top için kendini yerden yere atabiliyor. Oyunun her anında takım müthiş bir hırsla sahada. Bu bir zincirleme faktör. Koç bunu ister, motive eder, takımın kaptanı da bir top için kendini sakatlanma pahasına yere atarsa, takımın geri kalanına da buna ayak uydurmak düşer.

Bununla beraber son Partizan ve Giresun maçlarında, bazı sorunlar göze çarptı. Özellikle Thompson’da Şafak’da ön alanda baskı yediklerinde topu getirmekte zaman zaman sıkıntı yaşıyorlar. Giresun maçında da özellikle ön alanda Doğuş’un yaptığı baskıda bunu gözlemledik.

Ufuk Sarıca atletizme dayalı hızlı oyun görmek istiyor. Pozisyon varsa tüm geçiş oyunlarını potaya giderek ya da şut varsa çekinmeden kullanmayı istiyor. Bu noktada yine topu getiren guard’ların bunu tam olarak uygulayabildiklerini düşünmüyorum.

Beşiktaş takım olarak çok iyi savunma yapıyor. Takım çok iyi durumda, oynanan tüm maçlar kazanıldı ama sıra bir çıta yukarıda ki takımlara geldiğinde ne olacak durum bunu gerçekten merak ediyorum. Takım sürekli 10 sayının üzerinde sayı farkıyla oynuyor ve bu koça rotasyon kolaylığı sağlıyor. Daha bu takım geriye düşmeyi test etmedi.

Giresun’a ayakta alkış

Giresun Birbirinden değerli gençlerimize bu ligde çok önemli dakikalar veriyor. Kulübe ve yönetimine özel bir teşekkür. Hiç kimsede şu ana kadar kalkıp bu çocuklardan bir tanesi bu dakikaların hakkını vermiyor diyemez, Okben Ulubay, Emircan Koşut, Ömer Utku Al, Berkay Taşkıran ve Doğuş Özdemiroğlu hepsini ayakta alkışlıyorum…

Şunu net olarak yazıma ekleyerek bitirmem gerekir. Ömer Utku ve Berkay böyle oynamaya devam ederlerse önümüzdeki yıl koç Ufuk Sarıca’nın takımına kendilerine yer bulabilirler. Ve Doğuş, geçen hafta Fenerbahçe’ye karşı ve bu hafta Beşiktaş’a karşı bence iyi oynadı, sadece biraz daha fazla potayı düşünmeli. Dakikaları arttıkça verimi de artacaktır. 




TAYLAN DÜNDAR Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250