Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 TAYLAN DÜNDAR

Pınar Karşıyaka - Paris Levallois maçı Paris takımının 7 - 0 ‘lık serisi ile başladı. Bu durum herkesin kafasında endişe yaratmışken, Pınar Karşıyaka 21 - 1'lik müthiş bir seriyle maçı aslında ilk periyotta bitirdi. Maç sonu röportajında koç Ufuk Sarıca'nın da dediği gibi, bu başarı sadece tek bir maça indirgenemez. Bütün bir sezon boyunca Pınar Karşıyaka'nın olumlu oyununun meyveleri bunlar. Ama yetmez. Her gerçekleşen hedef, yeni hedefleri beraberinde getiriyor.

Pınar Karşıyaka sezon başından beri aynı basketbolu oynamaya çalışıyor. Oyunu hızlandırmaya çalışıyor, oyuncu profili buna bire bir uygun. Defansta her oyuncu agresif, bunu vücut dilleriyle de, savunmalarıyla da gösteriyorlar. Ufuk Sarıcanın özellikle içeride ki maçlarda uyguladığı ön alanda topa yapılan baskı, etkili oluyor. Karşıyaka'nın rakipleri çoğu zaman hücum sürelerinin dolmasına 10 saniye kala hücumlarına başlamak zorunda kalıyorlar.  Pınar Karşıyaka defans ve hücum geçiş oyunlarını müthiş oynuyor. Hücumda sete set kaldığı zamanlarda topu sürekli olarak uzun oyuncuya indiriyor Pınar Karşıyaka. Bu aslında her setten verim alınması anlamına geliyor. Kısa oyuncular sürekli olarak ribaunta yardım ediyorlar, bu oyuncuların ribauntu almaları ise hücuma geçiş oyununu iyi oynamaları anlamına geliyor. Her Karşıyakalı basketbolcu topu potaya korkusuzca gönderiyor, koç onlara bu güveni vermiş, onlarda koçlarına güvenmiş.
Pınar Karşıyaka tam bir takım olmuş. Arkalarında bu ülkenin basketbol bilgisi en üst düzey taraftar topluluğu var. Oyuna etkileri ve sporcularına verdikleri motivasyon muhteşem.

Bütün bu başarının ve inancın mimarı Ufuk Sarıca. Sezon başında göreve gelir gelmez üst üste yaptığı transferlerin ne kadar yerinde olduğunu ispatladı. Onun kenarda gösterdiği enerji, oyuna hiç girmeyen oyuncusunda da, oyundan hiç çıkmayanda da var. Oyuncular ona inanıyorlar. Bu bir antrenörün işini iyi yapması için birinci kuraldır. Pınar Karşıyaka sporcuları Ufuk Sarıca'ya inanıyor ve güveniyorlar.

Bu inanç, bu takıma kupayı da getirir. Hele bir de maçlar İzmir'e verilirse Karşıyaka taraftarları ile bir şenliğe dönüşür Eurochallange Final Four'u.




TAYLAN DÜNDAR Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250