Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-10-2016 TANER BAŞ
TANER BAŞ

TANER BAŞ

Akhisar Belediyespor'da basketbola futbolcuların desteği!..

Akhisar Belediyespor geçen sezon baş antrenörlük görevini devralan Serhat Yapıcı ile ikinci maçında Düzce Belediye'yi 76-74 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Eskişehir Basket'den transfer olan Leemire Goldwire 24 sayı 3 asistlik performansıyla ve % 42 3 sayı yüzdesi ile takımın en çok göz  dolduran oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz.

Akhisarspor'da bir dönem oynadıktan sonra Socarspor'a transfer olup tekrar yuvaya dönen Cenk Şekeroğlu takımın en iyi oyuncusuydu. 16 ribaundun yanında attığı 14 sayı ve pota altındaki gayreti ile öne çıktı.

Socarspor'dan İtalya'ya giden sonrasında Türkiye'ye geri dönerek oynamaya başlayan Tyler Smith ise özellikle ribaund açısından beklediğimden uzak bir performans sergiledi. Oyuncunun  takıma alışması biraz zaman alacağa benziyor.

Serhat Uğur, uzun süre bulmasına rağmen düşük atış yüzdesi , devamlı pas verme eğiliminde olması nedeniyle asist sayısına rağmen hücumda takımın aksamasına neden oldu.  

Akhisarspor bu sezon biraz tecrübeli bir kadroya sahip diyebiliriz. Takımda 6 oyuncu 30 yaş ve üzerinde yer alıyor. Ancak genel olarak maç boyunca sergiledikleri performansa baktığımızda kondisyon açısından sorun olduğunu söyleyemeyiz.

Akhisarspor'da transferde yabancı oyuncu tercihleri 5 numaradan yana kullanılmayınca, uzun ve güçlü 5 numaralı oyuncu ile oynayan takımlara karşı pota altında nasıl bir performans sergileyeceği asıl kritik nokta olacak.

Serhat Yapıcı tarafından nerdeyse yeniden kurulmuş olan takımın özellikle hücum setleri açısından biraz daha oturması, oyuncuların birbirleri ile daha fazla oynama alışkanlığı kazanması halinde takım olarak çok daha iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorum

Bu arada Akhisarspor futbol takımı oyuncuları Nguemo ve Sisokko basketbol takımını destek için tribünde yerlerini aldılar.  Maçı heyecanlı bir şekilde takip eden futbolculara basketbol izleyicileri de yoğun ilgi gösterdiler. Geçen sezonda bir çok maçta tüm takım halinde futbol maçlarına destek için stadyumda yerini alan basketbol takımımızın maçını izlemeye gelen futbolcularımıza da destekleri için teşekkür ediyoruz. 




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250