Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

12-06-2014 TANER BAŞ

~~2012-2013 sezonuydu. Akhisarspor futbol takımı 20. haftayı 16 puanla tamamlamıştı. Son maça 14 hafta kala kağıt üzerinde Akhisarspor tüm futbol programları tarafından küme düşürülmüştü.
 
 O dönem teknik direktör Hamza Hamzaoğlu bir sohbet sırasında, Hamzaoğlu bana biz ligden düşmeyeceğiz dedi. Dedim hocam, siz düşmeyeceğimize bizi ve takımı inandırmak için mi böyle söylüyorsunuz  dedim ? Hayır dedi "Düşmeyeceğiz"

Hocam ; 20 maçta 16 puan toplayan bir takımız,  kalan maç sayımız 14 maç ve bize en az 23- 24 puan lazım.  Peki nasıl olacak da ligde kalacağız diye ekledim;

Ben işin matematiğinde değilim, Tek söyleyeceğim, biz düşmeyeceğiz ve bunu samimi olarak söylüyorum dedi.  Hamza Hamzaoğlu o kadar hoş görülü, iyi niyetli, söylediğine itibar edilecek biridir ki; bu konuşmadan sonra ben kendisine itibar ettim. Kişisel olarak şöyle düşündüm; Hamza Hamzaoğlu düşmeyeceğimize inanıyorsa ben de hem hocaya hem de takımıma inanmalıyım.

Hamza Hamzaoğlu kendisinin inandığına; bizleri, taraftarı, takımı ve yöneticileri de inandırdı. Akhisarspor o sezon Kalan 14 maçından 26 puan toplayarak nerdeyse ikinci yarı puan şampiyonu olarak ligi tamamladı ve ligden düşmedi.

Akhisar Belediyespor plyaoff ilk maçında kendi sahasında Yeşil Giresun'a 65-73 yenilerek seriye 1-0 geride başladı.

Yeşil Giresun Akhisar Belediyespor karşısında oynadığı oyunun haklı galibiyetini aldı. İlk yarı 4-5 numara oynayan Hakan ve Rhodes, ikinci yarıda pota altında çok yoruldular ve varlık gösteremediler. İkinci yarıda Rhodes ve Hakan ; Yeşil Giresunlu oyunculara tarafından pota altında domine edilip, Akhisarspor'un dış şutları da girmeyince; Akhisarspor ilk yarısını farkla önde götürdüğü maçı kaybetti.

Taktiksel anlamda; 2. yarı domine edilen Hakan ve Rhodes'u dışarı çekip 2 ve 3 numara oynayan Akhisarspor'lu oyuncuların içerden sayı bulma şansları mümkün olamaz mıydı diye düşündüm gece boyunca.

Ancak bir hayli senedir playyoff'un kapısından dönmek sanırım takımın bu konudaki inancının kaybolmasına neden olmuş olabilir.

Hakemler bir pozisyon hariç gayet güzel maç yönettiler. Ancak üzülerek söylüyorum ki, sanırım Akhisarspor, Beko Basketbol Ligine çıkmaya bir türlü inanamadı.




TANER BAŞ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250