Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

07-09-2015 NEJAT SAYMAN

Dün çok değerli galibiyete rağmen Sırbistan ve İspanya ile aynı seviyede olmadığımızı ve bu maçalrı kaybettiğimizde kaybedecek bir şeyimiz olmadığını yazmıştım. Ancak bu kadar kolay teslim olmak ve bozguna uğramak yakışmadı tabiki !

Maçın baştan kopmasının ana nedeni oyun kurucu bölgesinde çok zayıf kalmamız olarak düşünülebilir. Driblingi zayıf olan ve özellikle sola gitmekte zorlanan Dixon karşısında İspanyollar sert ve bunaltıcı baskı yaptığında hücumda hiç bir şey üretemezkezken tempoyu istemeden yükseltip İspanyolların ekmeğine yap sürdük.Halbuki haddimizi bilip çok garanti fastbreakler'i kovalayıp diğer hücumlarda sabırlı olup en doğru atışı kovalamalıydık. Bu maç birazda  İspanya ve Türkiye liglerinin arasındaki basketbol kalitesi farkını da ortaya koydu. Onlar kendi liglerinde İspanyolları dominant olarak kullanırken biz 7 yabancıdan medet umarak Türk oyuncuların önünü kapattık. Önümüzdeki yıllarda bunun acısını daha fazla hissedeceğiz...ne yazık ki !

Bugün Dixon, Sinan-Ersan-Cedi ve Semih'in çok hırpalanmadan oynaması ve sakatlık yaşamadan maçı bitirmesi bizim için olumlu sahnelerden biriydi. Sonuçta hedef maçımız, hatta dün belirttiğim gibi SIRAT KÖPRÜMÜZ Salı günkü Almanya maçı... Almanlar bugün Sırbistan önünde fena görünmediler. Gerçi bunda Sırpların da feci bir gününde olmasının da etkisi büyültü. Salı günü uzun süre kullanmamız gereken 4/3 saha zone press hem Schrvder'in oyundan düşmesini ve Alman takımının ritim kaybetmesini sağlayacaktır. Sonuçta Panzerler bir düzen takımı. Tempo düşük olduğunda Nowitzki'yi iyi kullanıyorlar. Zone Press sonrası kalan sürede bire bir savunmayı iyi yaparsak Almanlar'ı yenmemiz içten bile olmaz. Yenemezsek İtalya-Almanya maçının sonucuna kilitleneceğiz. İtalya'nın kazanması halinde üçlü averaj ile turnuva dışında kalabiliriz. İzlanda'yı herkesin yeneceğini hesap ederek yazıyorum bunları. Bugünkü İtalya kazanmasına rapmen Sırbistan ve İspanya'yı yenecek donanımda görünmedi. Aklımızı kullanıp tüm barutu Salı günü Almanlar'a atmalıyız. Bunun dışınds bir hesap hayalcilik olur... Benim cephemden grup böyle görünüyor.

Salı günü tüm enerjimizi 12 Dev Adam'a yollayıp desteğimizi esirgememeliyiz. Son dönemdeki huzursuzlukların Milli Takımı olumsuz etkilememesi için elimizden geleni yapmalıyız. Oyuncuların da insan olduğunu ve ortamdan olumlu veya olumsuz etkilendiklerini unutmamalıyız. Tuhaf eleştirilerden uzak duralım. Çünkü bu bizim Milli Takımımız...




NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250