Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-04-2021 NEJAT SAYMAN
Fenerbahçe Moskova'da oynanan iki maçta da 35 ve 37 dakika eksik kadro ile oyunun içinde kalınca hepimize tur için inanç geldi ama deneyimli ve sert CSKA takımı maçın ilk yarısında farklı geri düşse de bu serileri fazlaca oynama avantajıyla Fenerbahçe'yi bir kez daha yenip Final Four'a kalan ilk takım oldu.
Oysa ki özellikle 2.maç sonunda Itoudis'in seriden epey korktuğu açıkça belli oluyordu.Vesely-Ahmet ve Eddie ilavesiyle sahaya moralli çıkmak yetmedi ve sarı lacivertli takım ilk 2 maçtaki uyumun çok dışında bir görüntü sergiledi.
Sakatlık ve Corona'dan dönenlerin sadece döndüğünü gördük.
Maçın ilk 5 dakikası dışında Fenerbahçe Vesely'den de verim alamadı. CSKA sertleşip oyunda hakimiyeti kurdukça Fenerbahçe'de sinirler bozulmaya başladı ve sonunda film koptu. 3 dakikada 20 oldu maç. Buraları oynayabilecek kalitede az oyuncuya sahip olması ve Brown gibi rüzgarın durumuna göre şekil alabilen bir oyun kurucunun direksiyonda olması sezonun kapanmasına neden oldu.
Hakemler için sezon başından beri hep ikaz ediyorum.
Bu sezon ULEB'in tavrı Barça için yolu sonuna kadar açmak gibi görünüyor diye.Gerçi zaten çok iyi takım ama ekstra gayret de gözden kaçmıyor. Bugün maçın birden ters dönmesi biraz hakem tercihlerinden olsa da diğer bölüm başta Vesely olmak üzere takımın lüzumsuz tepkilerinden kaynaklandı. Bu bölümü Fenerbahçe'nin daha sakin ve akılcı geçmesi gerekirdi ama olmadı.
Sağlık olsun diyelim çünkü bir ara ligde 17.sırada olup üst üste 10 maç kazanıp neredeyse ligin normal süresini 4. bitirebilecek seviyeye gelmek muhteşem bir performans. Başta Kokoskov olmak üzere tüm takıma kocaman alkış gerçekten. Seneye çok daha iyisini yapacaktır Fenerbahçe.
Efes kadrosu için bazı eleştirilerim oluyor kazansa da. Bu sezon EL şampiyonu olsalar da vedalaşmaları gereken 4-5 oyuncu var. Aynı şeyi Fenerbahçe için de söylemem gerek. Sezon başı kurulan kadronun ne mantıkta kurulduğunu kimse anlayamadı ama yine de belli şeyleri başardı bu kadro. Daha iyisi için play-off ve F4'ü oynayabilecek yetenek ve deneyimde oyuncular almak gerek. Bu işler Kulüp tarihi ile olmuyor.O gün elinizdeki kadro kalitesi işi çözüyor.Zaten tarih işine girersek CSKA'nın ağırlığı çok daha fazla olur.
Euroleague için hafif olan isimlerle vedalaşıp mükemmel seçimlerle ve GERÇEK KADRO GÜCÜYLE umutlu olabilmek gerek.Bu tur bu açıdan çok gerçekçi olmadı. CSKA deneyim ve sertliği ile bileti kaptı.Çok iyi analizler yapıp oyuncu menajeri tuzağına düşmeden kadro yapılanması gerek. Yoksa hep HAKEM deyip işinden çıkamayız.
Euroleague sezonu genelinde gösterdiği gayret,iyi niyet,azim ve ligin büyük bölümündeki şık Basketbol için Fenerbahçe Takımına şapka çıkarıp teşekkür ediyorum....
 
 
 
 
 



NEJAT SAYMAN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250