Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-01-2017 MERT ERBOY

Basketbol kariyerine 16 yaşında Efes Pilsen altyapısında başladı. 1992 yılında, 20 yaşındayken A Takıma yükseldi ve dört sene sonra Türkiye erkek basketbol tarihinin ilk Avrupa Kupası’nı kazanan takımdaydı.

Profesyonel oyunculuk kariyeri boyunca Efes Pilsen, Ülkerspor, Bnei HaSharon (İsrail), Montepaschi Siena (İtalya), Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka ve Beşiktaş’ta gorma giydi. Bu 12 seneye 6 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Koraç Kupası Şampiyonluğu sığdırdı.

Antrenörlük kariyerine ise 2006-2007 sezonunda Beşiktaş’ta Murat Didin‘in yardımcısı olarak başladı. Aynı sezonun Mart ayında Murat Didin’in takımdan ayrılmasıyla sezon sonuna kadar siyah beyazlı takımda baş antrenör olarak görev yaptı.

2007-2008 sezonunda Beşiktaş’ın başına Ergin Ataman‘ın geçmesiyle tekrar yardımcı antrenörlük görevine getirildi. Bir sezon sonra Ergin Ataman’ın yardımcısı olarak Anadolu Efes‘e geçti ve 2011’e kadar Ergin Ataman‘ın yardımcılığını yaptıktan sonra Ataman’ın Anadolu Efes’ten ayrılmasıyla baş antrenörlüğe yükseldi. 2011-2012 sezonunda takımını Türkiye Ligi Playoff'larında finale yükseltti. Finalde Beşiktaş’a kaybederken hem Anadolu Efes’e veda etti hem de kendisine yepyeni bir sayfa açacak olan Pınar Karşıyaka ile anlaştı.

Yeşil kırmızılı ekiple ilk sezonunda Eurochallenge’da Final-Four’a yükseldi. Finalde ise rakibe değil tribünden gelen bir su şişesine kaybetti. İkinci sezonunda Türkiye Kupası’nı Kaf Sin Kaf’a kazandırdı. Ardından gelen Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Ligi Şampiyonluğu... Taraflı tarafsız her kesimin takdirini kazandı. Pınar Karşıyaka’dan ayrılmadan önceki senesinde yeşil kırmızılı ekiple Euroleague’de boy gösterdi.

Pınar Karşıyaka’daki kariyerinde 260 maçta 162 galibiyet alarak %62,3’lük bir galibiyet oranı yakaladı. Taraftarın sevgilisi oldu. Totem yaptığı mavi gömleğiyle akıllara kazındı. İsmi bir parka verilerek ölümsüzleştirildi.

Bu sezon Beşiktaş Sompo Japan’a geri dönüş yaptı. Şu ana kadar ise lig, kupa ve Avrupa’da oynadığı 39 maçta 32 galibiyet alırken; oynattırdığı basketbol ile yine alkışlandı...

Şimdi ise A Milli Takım ona emanet...

Ufuk Sarıca’ya...

Özgüveni, duruşu, inancı, basketbol bilgisi ve hırsıyla hak ettiği yerde Ufuk Sarıca...

O ay yıldızlı forma üstündeyken nasıl terlettiyse, kenarda da o gömleği bir o kadar terletip dibe vurmuş 12 Dev Adam’ı tekrar diriltecektir

Yolun açık olsun adam gibi adam!..




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250