Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

25-05-2016 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

Bölgesel Lig'de hedefe varanlar; nakavt olanlar...

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde 2015-2016 sezonu beş günlük final grubu serüveninin ardından noktalandı.  76 takımla başlayan ligde Efespor Aykim Aliminium ve Karesi Basketbol Türkiye Basketbol 2.Ligi biletini alarak hedefe ulaştılar.

Erdinç-Engin Vence kardeşlerin fitilini yaktığı; Aykim Aliminium’un verdiği destekle fitilin alev almasını sağladığı Aydın ekibi Efespor Aylim Aliminium, sezon içinde oynadığı 29 maçın 28 tanesini kazanarak şampiyonluğunda tadına vardı. Yılların tecrübesi 36 yaşındaki Sayit Ay, Final Grubu’nun en değerli oyuncusu olmasından öte genç basketbolculara adeta ders verdi. Sayit Ay, Engin Elhan ve Erhan Taşlı gibi tecrübelerin yanına genç isimler Tolga Kanmaz, Mert Yavi ile Gökay Engin’in performansları, Mülkü Karadeniz’in kenar yönetimine verdiği destek şampiyonluk yolundaki engellerin kalkmasında rol oynadı. Uzun yıllar sonra Aydın’da basketbolun tekrar ön plana çıkmasını sağlayan ve halkın da desteğini arkasına alan Efespor Aykim Aliminium’un önümüzdeki yıllarda önü açık. Yeter ki bu güzel birlikteliğe çomak sokanlar olmasın...

Ligin başından beri şampiyonluk için en büyük favori olarak gösterilen Karesi Basketbol, kupaya uzanamasa da TB2L hedefine ulaşarak emeklerinin karşılığını aldı. Sportif Direktör Anıl Uyanık önderliğinde basketbolun temellerinin atıldığı Karesi Spor’da, Kulüp Başkanı Ahmet Ayan’ın takımına olan inanılmaz desteği; idari ve teknik kadronun inancı; Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz takımın her zaman arkasında olması; Balıkesir’in takımı sahiplenmesi ve Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit’in desteğiyle zor olan yol kolaya çevrildi. Sağlam temellerin atıldığı Karesi Spor, Balıkesir’in Banvit’in ardından basketboldaki ikinci güzel yüzü olacak, buna şüphe yok.

Enes Abay, Egemen Arıkan ve Alperen Kalaycıoğlu gibi isimleri kadrosunda barındıran ve TB2L’yi çok isteyen Artvin Belediyespor Final Grubu’nda nakavt olurken; Bornova Belediyespor, Melikgazi Belediyespor, Turgut Özal Üniversitesi de istediklerini alamadı.

Turnuvada en dikkatimi çeken nokta ise Bornova Belediyespor'da forma giyen ülke basketbolunun yetiştirdiği önemli değerlerden Hakan Köseoğlu’nun performansına karşın maçın her anında hakemlere, rakip takım oyuncularına, kendi takım oyuncularına ve hatta kendi antrenörüne ve yöneticilerine sürekli konuşmasıydı. Zaman zaman antrenörü istemesine karşın oyuna girmek istememesi de cabası!.. Bornova Belediyespor’da altyapı koordinatörü olarak göreve başlayacak olan Köseoğlu’nun öğrencileri umarım TBF TV’den yayınlanan bu karşılaşmaları izlememiştir. Çünkü basketbolumuzun Mevlana’nın dediği gibi ‘’Öğüt verecek insana değil, örnek olacak insana ihtiyaç var.’’




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250