Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-04-2016 MERT ERBOY

Sezon başında Türkiye Basketbol Federasyonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin adını Kadınlar Basketbol Süper Ligi olarak değiştirirken, Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi (TKB2L) olan ligin ismini de Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) yapmıştı.

Bir önceki sezon Türkiye Kadınlar Basketbol 2.Ligi’nde yer alan ekiplerden de bu lige (TKBL) katılacaklarını, TKB2L ve Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nin (KBBL) ise 2016-2017 sezonunda start verileceğini yazılı ve sözlü olarak beyan etmişti.

TKBL’de iddia gelirinin olması nedeniyle birçok kulüp buna göre hazırlıklarını yaparken yepyeni kulüplerde heyecanla kurulmuştu.

Fakat ne olduysa bir anda bir önceki sezon TKB2L’de ilk tur gruplarında ilk altı sırada yer alan ekiplerin TKBL’de mücadele edeceği ve geri kalan ve yeni kulüplerin TKB2L adı altında yeni oluşturulacak olan ligde yer alacağı açıklandı.

Bir anda 24 takımın dışında kalanlar daha sezon başlamadan ligden düştüler!.. Daha bu şok atlatılmadan bu sefer ligin adı da değişti ‘’Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’’...

Kulüplerden gelen ‘’haklı’’ tepkilerin ardından ilk tur gruplarının ardından lige TKB2L olarak devam edileceği belirtildi.

Düşünsenize lig öncesi sponsorunuza “Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edeceğiz” diyorsunuz ama bir anda ligin adı Bölgesel’e dönüşü veriyor. Haydi şimdi çıkın  işin içinden!..

Bu anlamsız değişiklikler nedeniyle katılan takım sayısı da bir anda 14’te kalmasın mı? TBF sayının azlığını görünce de 21 Haziran olan lige katılım süresi bir anda uzatıveriyor... Üstelik takımları da çeşitli vaatlerle teşvik ederek.

Neydi bu vaatler? Birincisi, TKBL’de harcırahlar kaldırılacak ve Bölgesel Lig harcırahları yüzde yüz arttırılacak. Peki, ne oldu? Harcırahlar çok cüzi bir artışla neredeyse lige katılım payını zor ödedi. Neydi bu katılım payı? 12.500 TL. Yani bir üst lig olan ve içinde iddaa geliri de bulunan ile aynı fiyat...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Birçok kulüp daha lig başlamadan fişi çekti.

Ardından bir söz daha: ‘’Lig TKB2L olunca iddiaya girecek.’’

Sonuç? Olumsuz.

Sonrasında bir söz daha hafta içi maçları İddaa’ya girecek.

Sonuç? Yine olumsuz...

Şimdi sıradaki söz 8’li Finaller iddaa da olacak. Sonucu tüm takımlar merakla bekliyor...

Ama arada oluşan güvensizlik ortamının nasıl giderileceğini kimse bilmiyor...

Sanmayın ki bu durum sadece kadınlarda...

Erkekler 2.Ligi ve Bölgesel Ligi’nde de takımlar kan ağlıyor...

Üst liglerde standartların üzerine çıkan, müthiş işler yapan Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu yapıyı en kısa sürede alt liglere de entegre etmesi tüm emek verenlerin en büyük dileği, benden söylemesi... 




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250