Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-01-2016 MERT ERBOY

İzmir kadın basketbolunda bu sezon farklı bir heyecan vardı. En alt lig olan Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi’nde rekor katılımın olması; hatta katılan takımlardan iki üç tanesinin hatırı sayılır derecede yatırım yapması, kadın basketbolunda bir türlü istediği seviyeye ulaşamayan İzmir adına sevindirici ve umut vericiydi.

Çoğunlukla farklı skorlar çıksa da, maçlarda akıtılan ter ve harcanan emek sezonun yarısı tamamlanmışken İzmir adına sevindiriciydi.

Fakat ne olduysa birden bire bu güzelliğin üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başladı. Bir anda gerginleşen maçlar, çirkinleşen tribünler, spora yakışmayan etik dışı ahlaksız hareketler!..

Zaten bitmek üzere olan İzmir sporunun bir dalı tam kıpırdanmaya başlıyor derken “haydi bakalım” döndük yine başa!..

Korkulan ise sona yaklaştıkça bu dozun artarak iyice çirkinleşmesi!..

Maç sahada kazanılır beyler!..

Ne hakemin üstüne yürüyerek, ne tribünde adam döverek, ne de gizli kamerayla kayıt yapıp, bunu kesip biçip (montaj) haber yaptırarak!.. İmkanı yok, sonuca ulaşılamaz!..

Ne derler bilir misiniz?.. Balonun havası toplu iğnenin deyişine kadardır…

İzmir Sporunda, özellikle de basketbol da “günü kurtaran insanlar” ile yola çıkmak kadar, ağzı çok laf yapıp da;  “sporu bilmeyen”lerle; basketbol ile alakası olmayıp kapıdan kovulup bacadan girerek büyük şirketleri kandırıp; spordan nemalanan”ların birleştiği bir ortamda düşünün siz artık basketbolumuzun geleceğini…

Sabah göz boyayıp oyuncu aldıranlar, akşam takım değiştirip, ertesi gün başka bir takım kurduranlar, başarı gelmeyince de “Yandım Allah!..” diyerek sağa sola saldırırlar, bel altı vururlar!.. Gizli kamera kayıtlarıyla başarısızlığı örtmek amacıyla iş yaptıklarını zannederek markanın imajını zedelerler ama anlayana!..

Maça gitmeyerek, gelen basın bültenini araştırmaya dahi tenezzül etmeden ballandıra ballandıra haber yaparak İzmir ve Türk sporuna katkı koyduklarını sananları ise saymıyorum bile!..

Sonra bekleyin Türk Sporu böyle adamlarla bir adım ileriye gitsin!..

Yerinde saydığımıza sevinin…  




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250