Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

16-11-2015 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

İzmir’de basketbol heyecanı son hız sürüyor...

İzmir’de basketbol heyecanı çok yoğun bir biçimde devam ediyor. Bu yoğunluğa ayak uyduramayan ise yine salonlar... Zamansız bakıma alınan veya sportif faaliyet dışında organizasyonlara kiralanan salonlar yüzünden olan yine takımlara oluyor... Bütün yaz boş duran tesisler, sezon başlayınca tadilata giriyor. Bu konu hakkında ne yazıp çizersek çizelim bir türlü sonuca ulaşamadığımızdan kısa kesip konumuza dönüyorum.

Yaklaşık bir buçuk ay önce başlayan basketbol sezonunda taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başlarken liglerde mücadele eden İzmirlilere şöyle bir bakalım...

Son şampiyon tüm gücüyle mücadele ediyor...

Spor Toto Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Pınar Karşıyaka zaman zaman basketbol tadı olarak geçen sezonu aratsa da iki kulvarda tüm gücüyle mücadele ediyor. Ligde zirveden inmeyen Kaf Kaf, Euroleague’de ise ilk sezonunda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Barcelona ve Fenerbahçe deplasmanlarının ardından Panathinaikos ve Uşak Sportif maçlarıyla zorlu bir ay bekliyor Ufuk Sarıca ve ekibini.

TBL’de bir iyi iki kötü....

Üç İzmirlinin mücadele ettiği Türkiye Basketbol Ligi’nde ise yedi hafta geride kalırken Orkide Gediz Üniversitesi ligin kalburüstü takımları Acıbadem Üniversitesi ve Tofaş’ın hemen arkasında 6 galibiyet ile zirve mücadelesinin içinde yer alıyor. İlk üç hafta üç galibiyet ile başlayan Socarspor, şanssız sakatlıkların ardından son dört maçta sahadan mağlubiyetle ayrılarak üst sıralardan uzaklaştı. Bu hafta Tofaş ardından Afyon Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak olan Socar’da olası mağlubiyetler takımdaki taşları yerinden oynatabilir. Socar’ın tam tersi lige üç mağlubiyetle başlayan Gelişim Koleji ise son dört hafta aldığı üç galibiyet ile alt sıralardan uzaklaştı. Gelişim Koleji, evinde maç kazanma alışkanlığı yakalayabilirse Play Off yarışının içinde olur.

Pınar Karşıyaka’nın gençleri ışık saçıyor...

Türkiye Basketbol 2.Ligi’nde Pınar Karşıyaka Gelişim mücadelesiyle göz dolduruyor. İlk hafta 18 sayı öndeyken maçı rakibine hediye eden genç Kaf Kaf üst üste Işıkspor ve Boluspor’u mağlup ederek çok canlar yakacağının sinyalini verdi. Ama asıl önemli olan gençlerin yaşadıkları maç tecrübesi ki bunun değeri paha biçilemez.

TB2L’nin bir diğer İzmir ekibi İzmir Büyükşehir Belediyespor ise Düzce ve Bursa deplasmanlarında farklı mağlup oldu. Ligdeki tek galibiyetini sahasında İTÜ karşısında alan Mustafa Ağme’nin öğrencileri ligin havasına girmeye başlamalılar...

Erkekler Bölgesel Ligi başlıyor...

Erkeklerde en alt lig konumundaki Bölgesel Lig’de ise İzmir’de heyecan bu hafta sonu başlıyor. Bornova Belediyespor, Bossan, Dokuz Eylül Basketbol, Gelişim Koleji Gelişim, İzmir Üniversitesi ve Narlıdere Belediyespor bir üst tura adlarını yazdırabilmek için mücadele edecekler. İzmir Üniversitesi, Bornova Belediyespor ve Bossan diğer ekiplere göre şimdilik bir adım önde gibi gözüküyorlar. Tabii maç sahada kazanılır bunu da belirtmek lazım...

Kadınlarda heyecan dorukta...

Kadınlar Basketbol Ligi’nde İzmir’in tek temsilcisi Urla Belediyespor B Grubu’nda ilk beş hafta sonunda iki galibiyet alabildi. Genç bir kadroyla ligde yer alan ekibin bu sezonki amacı mümkün olduğunca lige tutunabilmek olmalı.

Rekor katılımla tam 6 İzmir takımının yer aldığı Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi’nde ise iki hafta geride kaldı. Büyük paralar harcayarak büyük hedefler koyan Beckerspor ve Ekiz Yumurta Foça ilk iki haftayı farklı galibiyetlerle geçtiler. Urla Pera ve Bayraklı Belediyespor daha mütevazi kadrolarıyla ikide iki yaparlarken; İzmir Büyükşehir Belediyespor ve Karşıyaka Belediyespor aldıkları farklşı mağlubiyetler ile ‘’niye lige katıldılar ki?’’ dedirttiler.  

Uzun lafın kısası İzmir’de basketbol heyecanı Euroleague’den Bölgesel Lig’e son hızıyla devam ediyor... Mayıs sonuna kadar da bu heyecanın artarak devam edeceğini düşünüyor ve sezon sonunda da en az iki ekibin hedefine ulaşacağının kokusunu alıyorum... 




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250