Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

07-10-2015 MERT ERBOY

Muhteşem Karşıyaka taraftarı yaklaşık 1000 kilometrelik yolu gözünü kırpmadan teperek tribündeki yerini almış; ilk düdükten önce İstiklal Marşı’yla salonu inletiyordu. Ardından yükselen ‘’Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’’ sloganıyla başladı 31.Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı...

Joe Ragland’ın sakatlığı nedeniyle sahadaki yerini almamasından dolayı Soner Şentürk ile mücadeleye başlayan Pınar Karşıyaka karşısında Nenad Krstic, Cedi Osman ve Doğul Balbay’dan yoksun Anadolu Efes göz açıp kapayıncaya kadar 15 sayılık farkı yakaladı. Savunmada bir türlü organize olamayan Kaf Kaf ilk çeyrekte 26 sayı gördü potasında... İkinci çeyrekte savunmayı rayına sokunca Anadolu Efes’e bu bölümde 11 sayı şansı verdi yeşil kırmızlı ekip. Justin Carter’la hücumda potayı da görünce devre sonunda farkı 7’ye indirdi.

İlk yarıda Kaf Kaf Ragland’ı arıyordu... Soner Şentürk ve Kenan Sipahi bir türlü hücuma zenginlik katamadı... İkinci yarıda ise Justin Carter ‘’yeter artık’’ dercesine sazı eline aldı. İçerden ve dışardan bulduğu sayılarla farkın 1 sayıya inmesinde başrol oynadı.

Son çeyrekte Muhammed Baygül’ün üç sayılık basketiyle farkı 4 sayıya kadar çıkaran Karşıyaka’nın karşısına bu sefer Birkan Batuk çıktı. Arka arkaya üç tane üç sayılık basket ile kupanın kulpuna yeniden yapıştırdı takımını... 44 Saniye kala Efes, 10 saniye kala Pınar Karşıyaka derken son salisede Dunston son noktayı koydu.

Ufuk Sarıca ve ekibi yine son topa kadar savaştı ama bu kez olmadı... Hep olacak diye bir şey yok ama bu mücadele devam ettiği sürece daha kazanılacak çok kupa var...




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250