Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

10-10-2016 MERT ERBOY
MERT ERBOY

MERT ERBOY

58 takımlı 3 ligde, İzmir'den sadece 5 takım!..

Basketbolda liglerimizde yeni sezon geçtiğimiz hafta Türkiye Basketbol Ligi, bu hafta da Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde olmak üzere başladı.

Basketbol şehri olarak anılan İzmir, toplam 58 takımın mücadele ettiği bu üç ligde Pınar Karşıyaka, Petkim, Gelişim Koleji, Bornova Becker, Urla Belediyespor olmak üzere sadece beş takımla temsil ediliyor. Demek ki eksik olan veya yanlış yapılan çok şey var!.. Çok konuşuyoruz ama varolan da işte ortada!..

Pınar Karşıyaka kötü başladı...

Ufuk Sarıca yönetiminde muhteşem başarılara imza atan ve beklenti çıtasını çok yükseklere çıkartan Pınar Karşıyaka, sezona kendi evinde farklı Banvit yenilgisiyle başladı. Baştan aşağı yenilenen teknik ve oyuncu kadrosundan tam randıman alabilmek için sabır gerektiğini daha önce belirtmiştim. Elbette ki bu uyum sürecinde yenilgiler olacaktır. Ama genç oyunculara bir saniye bile süre vermemek anlaşılır gibi değil!.  Hele ki farklı kaybettiğin bir maçta!.. Bunu da Markovic’in ilk maç heyecanına bağlayalım, şimdilik!.. Yalnız görünen köy kılavuz da istemez; yoğun tempoda her ne kadar sabır dediysek te bu kadronun uzun ve yorucu maratonda çok zorlanacağı kesin...

Petkim 2’de 2

Transfer döneminin hızlı takımı Petkim, Federasyon Kupası’nda istediğini elde edemese de ligde ilk iki haftayı kayıpsız geçti. İlk hafta evinde Akhisar Belediyespor engelini aşarken ikinci hafta deplasmanda Mamak Belediye Ankara DSİ’yi son saniyede geçti. Yabancı isimler Terrance Campbell ve Alexander Oriakhi’nin yanına Murat Kaya, Polat Kaya ve Gökhan Karabıyık’ın katkısı eklenince sonuca ulaşıyor Aliağa temsilcisi. Ankara menşeili isimlerin çoğunlukta olduğu Petkim’de tecrübeli isim Levent Türknas’ın organizasyonun başında olması en büyük artısı.

Gelişim Koleji evinde kazanamadı

Geçtiğimiz yıllara oranla daha mütevazi bir kadroyla mücadele eden Gelişim Koleji, Federasyon Kupası’nda diğerlerine oranla daha rahat bir grupta son sekiz vizesi almıştı. Ligin ilk haftasına deplasmanda Muğla Orman galibiyetiyle başlasalar da ikinci hafta evlerinde Gencer Baytimur yönetimindeki Türk Telekom’un hızlı temposuna yetişemediler. Hasan Rizvic ve Joshua Parker’ın skor katkısına mutlaka diğer oyuncularda eklenmeli. Geçtiğimiz sezonda başlarına çok iş açan kendi sahalarında kazanamama geleneği ise umarım bu sezon da tekrarlanmaz!.

Bornova Becker aynı hızla devam ediyor...

Yaptığı yatırım ve sosyal projelerle geçen yılın flaş takımı Bornova Becker, bu sezon da aynı hızla devam ediyor. Önce Bornova Belediyesi’nin desteğini alan ardından takımın başına tecrübeli isim Olcay Orak’ı getiren İzmir ekibi, güçlü kadrosuyla sezona Kastamonu’nda galibiyetle başladı. Bahar Yapar, Esra Kayaoğlu, Nazlı Güler ve Chanita Jordan’lı Bornova Becker yine şampiyonluğu en büyük adaylarından ama işi geçen seneki kadar kolay değil!..

Urla Belediyesi istikrar peşinde...

Urla Belediyesi Federasyon Kupası’nda 71-64 mağlup ettiği Elazığ İl Özel İdare’ye ligin ilk haftasında kendi sahasında 70-62 mağlup oldu. Sezon öncesi Cenk Dumlupınar ile iddialı açıklamalarla devam kararı alan ardından Dumlupınar ile yolları ayırıp Mehmet Özkan ile ‘’üç sezonluk’’ anlaşma yapan Urla temsilcisi bakalım sezon içinde istikrar yakalayabilecek mi? Kadrosu Playoff yapabilecek kapasitede olan yeşil beyazlılar için en önemli konu istikrar, benden söylemesi...




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250