Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-05-2015 MERT ERBOY

Türkiye Basketbol 2.Ligi’nde normal sezon tamamlanırken gözler artık Playoff’a çevrildi. 34 haftalık uzun maratonu Sinpaş Denizli Basket zirvede tamamlarken; Sakarya Büyükşehir Belediyespor onu takip etti. Sırasıyla Best Balıkesir, Tüyap Büyükçekmece Basketbol, Akhisar Belediyespor, Yeşilgiresun Belediyespor, Mondi Melikşah Üniversitesi ve Adanaspor son sekiz takıma adlarını yazdıran ekipler oldular.

Okan Çevik yönetiminde Sinpaş Denizli Basket, 7 Ege ekibi içinde en başarılı takım olurken; 34 maçta 27 galibiyet ile Türkiye Basketbol Ligi iddiasını kanıtladı. İlk turda ligin sürpriz takımı Adanaspor ile karşılaşacak olan Denizli ekibi yarı final için avantajlı...

Sezona Mete Babaoğlu ile başlayan ancak şanssız bir kaza sonucu Hakan Yavuz ile devam eden Best Balıkesir son 10 maçta aldığı 9 galibiyet ile Playoff’a üçüncü sıradan girerek avantaj yakaladı. İlk turda ligde her iki maçta da mağlup ettiği Yeşilgiresun Belediyespor ile karşılaşacak olan Best Balıkesir’in işi bu kez kolay olmayacak.

Playoff’un gediklisi olan ancak yıllardır Türkiye Basketbol Ligi’ne adın atma başarısı gösteremeyen Akhisar Belediyespor 23 galibiyet ile ligi beşinci sırada tamamladı. İlk turda ligde diş geçiremediği Tüyap Büyükçekmece ile karşı karşıya gelecek olan Manisa temsilcisi için Hakan Yapar ve 9 hafta önce takıma katılarak 17,2 sayı ortalaması yakalayan Troy Delvon Bell’in performansları bu seride önem taşısa da Zafer Aktaş’ın ekibi için TBL yine çok uzak gibi görünüyor...

Arda Vekiloğlu önderliğinde iyi bir sezon geçirdi diyebileceğimiz Gelişim Koleji, ligin ikinci yarısında özellikle hedef maçlarında takılınca Playoff’un dışında kaldı.

Geçtiğimiz yıl özel davet ile 2.Lig’e davet edilen Socarspor ise lige iyi başlamasına rağmen sonunu getiremedi. İlk yarıda 17 maçın 11’ini kazanan Şahin Ateşdağlı’nın ekibi, ligin ikinci yarısında “tatil” havasına girince Playoff’tan oldu.

Socar gibi ligde ilk sezonunu yaşayan Gediz Üniversitesi ligin ilk yarısında Deniz Atak yönetiminde 8  galibiyet ile 11.sırada kalınca; kendilerini 3.Lig’den 2.Lig’e çıkartan Atak ile yollarını ayırarak ilk 12 haftada 10 mağlubiyet alarak ligin dibine demir atan  (sezon sonunda da veda eden) Mersin Büyükşehir Belediyespor’un antrenörü İsmail Beleş’i takımın başına getirdi. Getirdi de ne oldu diyeceksiniz? İlk yarıda 8 galibiyet alan ekip Beleş yönetiminde 6 galibiyette kaldı. İyi tarafından bakarsak ise “ilk yılında ligden düşmedi!..”

Socar ve Gediz gibi TB2L’de ilk yılını yaşayan Afyon Belediyespor ise yapılan yönetimsel hatalar nedeniyle 22 haftada 6 galibiyette kalınca genç antrenör Gürkan İşbırakmaz ile yollarını ayırdı ve Deniz Atak’ı dümene geçirdi. Kalan 12 haftada Atak yönetiminde 5 galibiyet daha alarak lige tutundu Afyon temsilcisi.

Ege takımları açısından iyi sayılamayacak bir sezon tamamlandı kısacası. 7 Ege ekibinden Playoff’ta yoluna 3 tanesi devam ediyor. Tek teselli lige veda eden Egeli olmaması. İnşallah Playoff sonunda Sinpaş Denizli Basket, Best Balıkesir, Akhisar Belediyespor’dan bir veya ikisinin TBL’ye yükselmesiyle yüzler güler...




MERT ERBOY Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250