Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

02-05-2017 HAZAL COŞKUN

NBA’de playoff yarı final serilerinin heyecanı başlarken, Batı Konferansı’ndaki Houston Rockets – San Antonio Spurs eşleşmesi de en güzel geçecek serilerden biri kuşkusuz. Dün gece San Antonio’da oynanan tarihi maç da beklentilerin üzerindeydi. Texas derbisinde bu iki Texas ekibi, 22 yıl sonra ilk kez playofflarda eşleşti ve tempoyu maç sonuna kadar elinden bırakmayan Rockets, müthiş bir hücum performansı ile 126-99’luk skorla ilk maçı alarak ev sahibi avantajını ele geçirdi.

Houston Rockets, normalde savunmadan öte hücum anlamında ön plana çıkan bir takım olmasına rağmen, ilk maçta hücum temposu ile birlikte çok da iyi de savunma yaptı. Yüzdeler ve top paylaşımı da iyi olmasına rağmen ben dün maçı kazandıran en büyük etkenlerden birinin de savunma olduğunu düşünüyorum. Spurs, maça kötü başladığı gibi Rockets’ın hücum temposunu da yavaşlatamayınca evinde kötü bir sonuç almış oldu. 27 sayılık bu mağlubiyet, Spurs tarihinin iç sahadaki en farklı playoff mağlubiyeti de oldu. İlk yarıdaki 30 sayılık Rockets üstünlüğü de Spurs’ün playoff tarihindeki en yüksek ilk yarı farkıydı eksi anlamda.

Beklendiği gibi Spurs tarafında en skorer 21 sayı, 11 ribaund, 6 asistlik performansı ile Kawhi Leonard oldu fakat onun da tek başına savaştığını söyleyebiliriz. Özellikle pota altı rotasyonu hiç devreye giremedi Popovich’in ekibinde bu maçta. LaMarcus Aldridge 4 sayı ile playoff kariyerindeki en kötü skor ile tamamladı maçı. Pau Gasol – David Lee ikilisi de toplamda 10 sayı atabildiler.

Spurs için hem oyun anlamında hem de tarihsel anlamda kötü bir maç olsa da, Rockets için durum tam tersiydi. 9 oyuncusundan da üçlük isabeti bulan Houston ekibi, 22 üçlük isabeti ile kulüp tarihindeki en yüksek, NBA playoff tarihindeki de 2. en yüksek üçlük isabeti bulan takım oldu. %44 üçlük yüzdesi ile maçı tamamlayan Texas ekibi, son çeyrekte sakatlıktan yeni dönen Sam Dekker, normalde çok fazla süre alamayan Montrezl Harrell, Troy Williams, Kyle Wiltjer gibi isimler ile maçı tamamladı.

MVP yarışında Westbrook ile çekişen James Harden için de yine tarihi bir akşamdı. 14 asist ile playoff kariyer rekorunu kırarak 20 sayı, 14 asist ve 4 top çalma ile maçı tamamladı. Aynı zamanda Moses Malone’u geçerek Rockets tarihinde en çok playoff sayısına sahip ikinci isim oldu. OKC Thunder serisinde çok kötü bir performans sergileyen Clint Capela da 20 sayı, 13 ribaund ile playoff kariyer rekorunu kırdı.

Bu tarihi maç seride belirleyici olacak mı göreceğiz. Spurs’ün ikinci maçta Rockets hücumlarına daha hazırlıklı olacağı kesin fakat Houston bu maç ile son 10 yılın en iyi hücum takımlarından biri olduğunu tekrar göstermiş oldu. Söylediğim gibi bunda artan savunmalarının da katkısı büyük. Serinin ikinci maçı Çarşamba günü AT&T Center’da oynanacak. Spurs, tecrübeli kadrosu ile savunmaya biraz daha ağırlık verecek ve hücumda oyunu yavaşlatmaya çalışacaktır. Çünkü bu maçta görüldü ki, kilit isimlerinin yaş ortalaması bir hayli yüksek olan Spurs’ün bu tempoda Rockets ile baş etmesi pek mümkün görünmüyor. Serinin henüz ilk maçından, bu eşleşmenin yarı finallerde en çok konuşulacak playoff serisi olacağını da şimdiden söyleyebiliriz.

 




HAZAL COŞKUN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250