Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

12-09-2015

Milli Takım Değerlendirmesi

Olimpiyat hedefiyle çıktığımız Avrupa Şampiyonası’nda öncelikli hedefimiz cehennem grubu olarak nitelendirdiğimiz ilk aşamada 3 maç kazanıp bir üst tura çıkmaktı. Bunun için de yaptığımız hesaplarda İtalya, Almanya ve İzlanda maçlarını kazanıp kendimizi ilk üç içine atıp bir üst tura çıkmayı amaçlamıştık. Öncelikli olarak bu hedefimizi gerçekleştirdiğimizi söylemek gerek. Ancak farklı kaybettiğimiz İspanya maçı ve biraz da bizim dışımızda gelişen olaylar sonucu mesela hiç hesapta olmayan İtalya’nın favori İspanya’yı da yenmesi, Almanya’nın İtalya ve İspanya’yı elinden kaçırması hesaplarımızı alt üst edip grubu 4. sırada tamamlamamıza neden oldu. Ve şimdi Son 16 turuna ev sahibi Fransa ile başlayacağız. Buranın önemli şampiyon adaylarından biri olan Fransa karşısında işimiz güç gibi görünüyor. Ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz veya kaybedilmez. Eğer İtalya ve Almanya maçlarındaki inatçılığımız ve mücadelemizi sahaya yansıtabilirsek olimpiyat hayallerimizi sürdürmememiz için hiçbir neden yok.

Öncelikle ilk grupta oynadığımız maçlara bakalım. Adım adım sürdürmeyi planladığımız bu zorlu yolda temel amacımız iyi savunma yapmak ve sonuna kadar mücadele etmek. Bunu bazı maçlarda son derece iyi yaptık. İspanya ve Sırbistan maçlarında ise açıkçası erken kırılıp istemediğimiz sonuçlar elde ettik. Belki İspanya maçındaki bu kırılgan yapımız bizi ilk 3 planlarımızın dışına itti. Ancak bu yapının 2. turda böyle sürmeyeceğini şimdiden söyleyebiliriz. Daha zorlu gözüken Fransa maçında yapılacak sert savunma, inançla verilecek mücadele bizi daha yukarılara götürecektir. Bunu söylerken hedef maçlarımızda verdiğimiz kavgacı ve inatçı mücadeleye güveniyoruz. İlk gün İtalya önündeki ve ev sahibi Almanya karşısındaki sağlam baskı anlayışımız turnuva öncesinde çektiğimiz skor sıkıntısını da ortadan kaldırırken turnuva öncesi planlarımızın ne kadar sağlam olduğunu da gösterdi. Başarılı koçumuz Ergin Ataman bundan önceki hedef maçlarında olduğu gibi bu kez de sağlam ve etkili bir kurguyu yine tekrarlayacaktır diye düşünüyorum. Hedef maçların kazanılmasında takım halinde verdiğimiz mücadele ön plana çıkarken Cedi Osman, Ersan İlyasova, Semih Erden, Ali Muhammed ve Sinan Güler’in etkili mücadeleleri de en büyük güvencemiz.

Sonuç olarak hesaplarımızın tutmasına rağmen kaçmak istediğimiz Fransa ile eşleştik. Şimdi karalar bağlamaya hiç gerek yok. Eğer hayallerimizi taçlandırmak istiyorsak yeni bir hedef olan Fransa maçını da önceki hedef maçlarımız gibi oynayıp yola devam etmekten başka şansımız yok. Genç ama azimli oyunculardan kurulu takımımızın bu zor görevi de başarmaması için hiçbir neden yok. Haydi çocuklar bu ülke size inanıyor ve güveniyor. Yolunuz açık olsun.




Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250