Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

21-10-2016 EMRE DAĞDELEN

Gelişim Koleji sahasında ki her maç gibi her kategoride antrenör, idareci, oyuncu, taraftarlar ve öğrencilerin olduğu sıcak bir ortama ev sahipliği yaptı. Evinde oynadığı maçlarda fark yaratan Gelişim Koleji bu karşılaşmanın sonunda da kazanma potasına geldi. Genel anlamda dengede geçen maçta Afyon Belediye maçı koparma fırsatlarını yakalasa da zaman zaman kendi atış tercihleri, zaman zamanda Gelişim Kolejinin yaptığı başarılı savunma maçın kopmasını engelledi.

Gelişim Koleji özellikle Parker ve Barış Güney'in Hasan Rızvıc ile oynadıkları tepe ve forvetlerden oynanılan perdeleme ve devrilme oyunları Gelişim Kolejinin temel hücum sistemini oluşturdu. Barış Güney'in ellerinde değerlenen top asist ya da pozisyon olarak geri dönerken, Parker sayı yönünden beslendi. Hasan Rızvıc ise perdeleme sonrası içeri yaptığı devrilmelerde savunmayı rotasyona sokarak dış oyuncuların pozisyon bulmasını sağlarken bu rotasyon olmazsa kendisi pozisyon buldu. Ayrıca top kendisine geldiğinde verdiği iyi paslarla pota altında oyun kurucu gibi iş yaptı. Gelişim Kolejinin toplam 74 sayınının 48'i yabancı oyuncularından geldi ve takım geri kalan 26 sayıyı üretti. 1998 doğumlu Alihan Deniz Genç'in sahada ki duruşu ilerisi için keyf verici. Feyzi Çelebioğlu bugün formunda değildi 0/7 3 sayı yüzdesi ile oynadı istediği pozisyonları da buldu lakin başarılı olamadı. Gününde olduğunda neler yapabileceğini bütün lig biliyor. Kritik anlarda Parker'ın aldığı sorumluluk takım için önemli olmasına rağmen yeterli olmadı. Gelişim Koleji çok kısa süreli tam saha baskılı savunma yapsa da genelde kendi 3 sayı çizgisi üstünde savunmayı tercih etti.

Afyon Belediye ise bu sene lige çıkma hedefi ile yola çıkan ekiplerden bir tanesi. Bu da rotasyonu derin bir ekibi karşımıza çıkardı. Yabancı oyuncuları Mustaf kötü bir performansa imza atarken Miha Zupan ise zaman zaman oyundaydı. Türk oyuncu katkısının üst düzeyde olduğu bir maç izledik. 78 sayı atan Afyon Belediyede 60 sayı Türk oyunculardan geldi.  Hadi Özdemir her zaman yaptığı gibi enerjisini sahaya yansıttı 5 top kaybı yapmasına rağmen sahada olduğu süre içerisinde gerek hücum gerekse savunma reboundlarında onu gördük. Alamasa bile ortalığı karıştırdı. Ogün ve Orçun gibi iki etkili 3 numaraya sahip olan Afyon Belediyede şutlarında isabet bulan Ogün oldu ve 3. çeyrek başında 3/3 isabet bularak takımı oyunda önde tuttu. Tuğberk Gedikli ise kritik anlarda gerek turnikelerle gerekse şut tercihleri ile skora ciddi katkıda bulunurken yaptığı en kritik işler maçın stresli anlarında attığı yüksek yüzdeli faul atışları oldu. İzmir kökenli uzun oyuncu Barboros Bozkurt'u bu ciddi yapılanma içinde görmekten mutluluk duymakla beraber saha içindeki sakin tavrı blok tehdidi, rebound ve sayı performansı başarılıydı.

Genel anlamda Afyon Belediye kadro derinliği olmasına rağmen yabancı oyunculardan verim alamadığı bir karşılaşmayı kazanırken, Gelişim Koleji bunun tam tersi noktada yabancı oyunculardan maksimum verim alırken Türk oyunculardan bu maç adına katkıyı fazla alamadı. Afyon Belediye %89.4  (17/19) gibi yüksek bir yüzde ile faul atışı kullanırken, Gelişim Koleji %65.3 (17/26) bir yüzde ile faul atışı kullandı. Gelişim Kolejinin hücum düzenlerinin sonları Hasan Rızvıc ve oynadığı süre içerisinde Aydın Ergen'in perdelemelerine dayanırken, Afyon Belediye daha az sistem patentli sayı kaydetti. Lige çıkma potasında çok oynamış oyuncularının varlığı Afyon Belediye için maç sonu avantajı oldu.

Her iki ekibi de emeklerinden dolayı kutlarım...




EMRE DAĞDELEN Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250