Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 CEM ÇAĞAL

Milli kayakçi Asli Nemutlu henüz 17 yasindaydi..Benzetmek gibi olmasin benim oglumun yaslarinda..Allah kaderlerlerini benzetmesin bizim evlatlarimizin yaslarinda..Ha biraz daha büyügü..ha daha küçügü..

Asli'yi da bekleyen bir ana baba vardi.Ama o genç kiz birkaç kereste parçasinin kurbani oldu.

Sorumlulugu birbirlerine atanlar,olayi elim bir kaza sayanlar,sorusturmalar,müfettisler,baska Asli'lar ölmesin nakaratlari..

Kayak Federasyonu Baskani Dr.(ziraat) Özer Ayik,Asli'nin yasamini yitirdigi pistte geçen yil Dünya Üniversiteler Kis Oyunlarinin yapildigini,ayni bariyerlerin ( kereste ) o zaman da var oldugunu söylerken, Kayak Federasyonu eski yöneticilerinden olan ve Palandöken'de Kayak Ögretmenligi yapan Metin Gez, kar tutmasi ve tipinin kari götürmesini engellemek için yaptirilan tahta bariyerlerin önünde mutlaka plastik çubuklu aglarin çekilmesi gerektigini belirtiyordu.

Palandöken ve Konakli'da geçtigimiz kis mevsiminde yapilan 25'inci Dünya Üniversiteler Kis Oyunlarinda Uluslararasi Kayak Federasyonunun (FIS) bu kurali uyguladigini biliyoruz.

Türkiye Kayak Federasyonu basta olmak üzere görevdeki tüm yetkililer disinda kalan birçok kayak uzmani, FIS yetkililerinin Palandöken'deki tüm yarislarda plastik çubuklu aglar kurdugunu, hatta bazi yarislarda 2-3 sira ag dösediklerini,bunun da hizla aglara çarpan bir yarisçinin, birinci agdan geçse ya da agi devirse bile diger aglar engel olsun anlamina gelen bir tedbir oldugunu söylüyorlar.Ve Asli'nin ölümüne neden olan Konakli'da tahta bariyerlerin mindersiz ve önünde ag bulunmamasinin daha birçok aciya sebebiyet verebilecegini ekliyorlar.

Eminim simdi oraya boy boy..sira sira aglar gerilecek..Hatta bütün daglar aglardan geçilmeyecek.Birileri birilerine simdiye kadar akliniz nerdeydi diye feryat edecek.Aslinda o zaman sorulmasi gereken bu degil...Asil sorulmasi gereken madem içinden çikmaya çalisirken anlattiginiz gibi buna gerek yoktu da simdi neden gerek duydunuz sorusu olmali..

Bakin herkes görev basinda hala.Kimse olayi üstlenmiyor.Hersey duygusala baglanmis.Hatta piste Asli'nin adini vereceklermis.

Cumhuriyet Savciligi, bilirkisiden kazanin meydana geldigi pistin hangi kurum tarafindan isletildigi, bu pistte bakim ve güvenlik tedbirlerinin kimler tarafindan alindigi, piste alinan güvenlik tedbirlerinin standartlara uygun olup olmadiginin belirlenmesini istemis.

Milli bir kayakçi..Milli takim kampi ve pistin güvenlik tedbirleri için bir gariban araniyor.

Yani Federasyon yetkilileri de dahil ne bir Milli takim yetkilisi ya da antrenörü piste bir göz atip ‘' Burasi sporcularimiz için yeteri kadar güvenli degil.Hatta bir ambulans bile yok.Çocuklarimizin can güvenligi saglanmadigi sürece burada antrenman yapamayiz  ‘' kararini verebilecek kadar ehil ya da vicdan sahibi degiller.

Birakin akli vicdani Federasyon baskaninin çikip yarislar disinda ambulans Federasyonun sorumlulugunda degildir demesi kadar insanin irkilmesine sebep olacak daha garip bir açiklama olabilir mi?

Spor Bakanimiz Sn.Suat KILIÇ ,göreviniz ve yetkiniz geregi belki prosüdürleri isletmekle yükümlüsünüz.Ama eminim siz vicdaniniz da olayi çözmüssünüzdür.Lütfen koltuk ve apolet sevdalilarinin,her rezilligi ve vurdumduymazligi mesru hale getirme debelenmelerine bir son verin.Türk Spor adamlari olarak siyasetten uzak, tertemiz,hakkaniyetli ve mutlu bir spor gelecegi için size güveniyoruz.   

Size gelince Ey katil keresteler..bakin nelere sebep oldunuz.

Gencecik bir kiz gitti sizin yüzünüzden..

Siz o daglarda oldugunuz sürece hangi ana baba evladini kayaga gönderir simdi?

Hangi çocuk kayaga özenir?

Sizi kökünüzden sökmek lazim.

Sökecekler de..




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250