Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 CEM ÇAĞAL
CEM ÇAĞAL

CEM ÇAĞAL

DAHA İYİ BİR BASKETBOL GELECEĞİ İÇİN..

Her türlü iletisim yoluyla hergün onlarca insanla basketboldan söz ediyoruz.
Özellikle sosyal paylasim siteleri ve web sayfamdaki yorumlara gelen  basketbol teknigi ya da egitimle ilgili konular ve sorular son zamanlarda yerini türlü sikayetlere birakmis durumda.
Çesitli sekillerde magdur edilmis,kimsenin adami olmadigi için dislanmis ya da sindirilmis insanlarin sayisini tahmin bile edemezsiniz.
Herkesin birbirine göbekten baglandigi rant tezgahlari mi ararsiniz,arkasini yasladigi adamdan güç alip her türlü arsizligi yapan dünkü yetmelerin antrenörüm,idareciyim edasiyla ortalarda dolasmasini mi..
Özellikle küçük sehirlerde çalisan bir çok insandan gelen ortak sikayetin resmi su..Birisi suyun basini tutmus,kendi çikarlari dogrultusunda millete kan kusturup yukariya sirin gözükme konusunda uzmanlasmis.
Türkiye'de Idareci,Antrenör,Hakem ya da her neyse ..birçok insan elimdekinden de olurum diye susuyor..Ugradigi haksizliklari,gözünün önünde yasadigi adamciligi,sahit oldugu çikar iliskilerini fisildayarak en yakin gördügü insana anlatabiliyor ama devaminda susuyor.
Bir isin basina ne vasifta birinin atandiginin hiç önemi yok..Yeterki onu tercih eden adamin adami olsun..Yetersizmis,yeteneksizmis,sorunluymus,ahlaksizmis ne önemi var ki..Nasilsa cesaret edip sorgulayan mi var?!
Bizzat yasadigimiz ya da bana gelen bu ve buna benzer olaylar inanin anlatmakla bitmez.
Türk Basketbolunun alttan alttan kanayip zamanla herseyi kangrene çevirecek bu yaralarinin derhal tedavi edilmesi gerekiyor.
Bakin size kulaginiza ilk çalindiginda ne kadar da gerekli ve yerinde diye hissettirecek bazi konu basliklari vereyim..
Hatta o basliklari vermeden önce Türkiye'de  Antrenör,oyuncu,aile belki milyona yakin insanin basketbol altyapi organizasyonlari içinde oldugunu da hatirlatayim.

Türk Basketbol Altyapi Yönetim Kurulu
Ve bu Ana Kurulun bünyesinde çalisacak Alt Kurullar..
1 - Altyapi Etik Kurulu
2 - Altyapi Antrenör Egitim ve Ekol Kurulu
3 - Altyapi Milli takimlar Organizasyon Kurulu
4 - Altyapi Yurt içi Organizasyonlar Kurulu
5 - Basketbol Okullari Denetleme Kurulu

Ve belki bunlara ilave edilebilecek dahasi.
Yüzbinlerce insani kapsayan basketbol altyapisinda yukarida saydigim bu olusumlarin hiçbirinin olmadigini biliyor musunuz?
Bunu söylerken sunun da altini özellikle çizmek istiyorum ki TBF Yönetimi içinde olup Antrenör Egitimi ile ilgili olarak Sn.Necati GÜLER'in,Basketbol Okullarinin iyilestirilmesi ve denetlenmesi ile ilgili olarak da Sn.Fahrettin GÖZET'in konulariyla ilgili olarak ciddi yaklasimlari ve çalismalari mevcut.Ancak çok daha saglikli bir basketbol gelecegi için Türkiye'de tüm yönetim ve denetim mekanizmalariyla Altyapi Organizasyonlarini digerlerinden ayirip kurumsallastirmak ve sözünü ettigim insanlarin hareket kabiliyetlerini arttiracak yollari açmak elzemdir.
Simdi de size çok daha üretken,Türk basketbolunun her kademesi ve pozisyonu için en dogru isimlerin seçilecegi,göbek baglarinin ya da çikar iliskilerinin degil realitelerin isleyecegi,tüm etik disi davranis ve düzenlerin hiç bir etki altinda kalmadan kararlilik ve devamlilikla yok edilecegi,sömürü düzenine son vererek üreten ve emek veren kulüplerin ve kisilerin korunacagi kisaca herkesin hak ettigini bulacagi bu kurullarin nasil olusturulmasi gerektiginden kisaca bahsedeyim.
Sadece tescilli kulüplerin ( basketbol bransi olan ) birer oy hakkiyla temsil edecegi genel kurul olusturulur.
Kurullara aday olacak isimler anket,basvuru,referans vs yollarla listelenir.
Genel Kurul üyeleri, bu isimlerden uygun gördüklerini kurullarin görev tablolarinda tercih ettikleri pozisyonlara yerlestirirler.
TBF bünyesi altinda ancak tam bagimsiz ve baglantisiz çalisacak,herkesin saygi ve güven duydugu  isimlerden seçilerek olusturulacak bu kurullarla yasanilan birçok sikintinin ve basiboslugun sona ereceginden hiç kimsenin kuskusu olmasin.

Iyi haftalar..




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250