Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 CEM ÇAĞAL

Yillarim yasitlarinla geçti..
Belki baban..agabeyin ya da akrabalarindan biri bile kiyisindan kösesinden de olsa bir dönem oyuncum olmustur...
Biz basketbol oynadik...
Ama içinde hayata dair hersey vardi...
‘' Biz senin yasindayken ...'' diye baslar ya büyüklerinin söze bazen bilirsin... Çok da aldirma aslinda..Biz de babamizdan duydugumuzu söylüyoruz iste ...
Aldirma diyorum..çünkü bugün, ne o zamanki güne benziyor..ne de çocuklar ayni çocuklar..
Çok eskiden posta güvercinleri varmis...Sen ise yan siniftaki arkadasinla cepten konusuyorsun simdi..Su cep telefonunuza çok taktik biz büyükler farkindayim..Sen de çocuklugunda dayinin..babanenin sesini duyabilmek için Postaneye gidip Ankara'ya ..Erzurum'a telefon yazdirip bekleseydin saatlerce sen de kiskanir biraz söylenirdin hosgör..
Çok ögüt veren olmustur sana..Hiç bir genç bundan pek hoslanmaz bilirim..Ama gün gelir bütün ögütler hatirlanir..Umarim sadece senin iyiligin için verilen nasihatlarin sahne sirasi geldiginde bunlari zararsiz savusturmus olursun hayatindan..
Kanin kayniyor biliyorum..Bu yaslarda hep olur..
Bugün olmasa bile birgün herseye ulasacakmissin gibi hissedersin..
Hayaller bu yaslarda tatlidir..Ertesi sabah ilk ders matematik degilse suratinda kocaman bir siritmayla uyursun geceleri genelde ..
Sonra büyüdükçe keskelerin artar..ihmal ettiklerin ya da ertelediklerin dikilmeye baslar karsinda..
Neyse ..bunlar pek dinlenesi ve anlanasi seyler degil senin için biliyorum..Biliyorum çünkü ben de senin gibiydim..Tipki baban gibi..annen gibi..Biz hepimiz bir zamanlar senin giyidik..
Simdi en çok neyi anlamani isterdim biliyor musun...Aslinda ne büyük sanslara sahip oldugunu ..Önündeki uzun zamani, sartlar ne olursa olsun Vataninin ve kendi adina her zaman lehine çevirmeyi becerebilmeni..dürüstlükle..olgunlukla ve kimsenin sirtina basmadan..
Kavgadan..hasetten..düsmanliktan..en çok da senin en degerli seyini ‘' zamanini ‘' çalan hirsizlardan uzak durmani isterdim..
Özgürlük toplum kurallarina ve yasalara uyuldugu sürece bir canliya bahsedilen en temel ve en degerli olgudur..
Allah'a olan inancini..Vatan ve bayrak sevgini..Cumhuriyet'e bagliligini ve Insanligini..
Hiç kimsenin rant tezgahindan ya da zorlamasindan geçmeden hür iradenle,gösterissiz ve yürekten yasamani isterdim sonsuza kadar..
Seni sen yapacak bu yüksek degerlerin gerçekten farkina varmayi ve bunun için her zaman mücadele edebilmeni çok isterdim..
Keske simdi senin yaslarda olsaydim..
Postaneye gidip telefon yazdirsaydik annemle..babamla..
Keske onlara daha çok sokulsaydim..
Hatta ertesi gün ilk ders matematik olsaydi..




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250