Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

01-01-2014 CEM ÇAĞAL

Bursa,Türk basketboluna çok önemli isimler kazandirmis bir sehir.
Yetisen oyuncuyu bir antrenörle anmak dogru bir yaklasim degil.Çünkü bu degerlerin her birinde birçok insanin emegi var.Hatta rakip kulüplerin bile..
Bu rekabete dahil olan her yeni organizasyon oyuncuyu daha da ileriye iter.
Çünkü sizi zorlayacak rakipler olmazsa oldugunuz yerde sayarsiniz ve tembellige alisirsiniz..
Ancak kaliteli rekabeti arttirmak adina bu tek basina yeterli degildir.
Her kulübün imkanlari farklidir.Kimi parasiyla..kimi yüregiyle kotarmaya çalisir isini.
Kaliteli rekabetin düsturu da üretmektir.Yoksa hazir yemeye alismanin sonu hep hüsranla bitmistir.
Ben dogru isimler ve dogru yaklasimlardan uzak kalindigi sürece Marka degerine katki amaci güdülen her organizasyonun firmasina ciddi zarari dokundugunu düsünüyorum.
Firmalarin spor ve sanat'a yaklasimlari, her zaman kurumsal kimliklerinin degerlerini yücelten ve itibar kazandiran hassasiyetler üzerine kurulmali.
Bu noktadan baktigimizda kurdugu organizasyonla Bursa'da çocuklarin spor yapmasina  olanak saglayan firma ya da okul kulüplerinin kurum ismini temsil anlaminda halka açilan bu çok önemli pencereyi tasiyanlar konusunda çok fazla hassasiyet göstermesini bir kez daha tavsiye ederim.
Kulüpler, altyapilarini olusturmak amaciyla okullarda aday oyuncu taramalari yaparlar.
Biz, bir kulübün taramayla görevli antrenörünün böyle bir arastirma esnasinda kulübümüzde basketbol oynayan çocuklara ve bu çocuklarin hangi kulübün oyunculari olduklarini söylemesine ragmen israrla ‘'' bizi de bir deneyin isterseniz ‘' seklindeki yaklasimlarini sinif ögretmenin de ifadesiyle belgeledik.Ve bu kulübe,tekerrüründe TBF ve basina bu belgenin gönderilecegi ihtarinda bulunduk.
Simdi altyapi organizasyonumuzdaki tüm oyuncularimiz ve velileri bu ve buna benzer densiz yaklasimlara karsi tetikte ve tembihli.
Ben Cem Çagal olarak bundan böyle bütün bu tip centilmenlik ve etik disi davranisa maruz kalmis kulüplerin ve kisilerin belgeli sikayetlerini burada yayinlamak üzere bekliyorum.
Yeteneksizligin,eksikligin,tembelligin ya da hazir yemeye alismisligin yarattigi yozlugu ;dedikoduyla,emek hirsizligiyla katmerleyenler yani antrenör olmadan üçkagitçi olmuslari ayiklamak da o organizasyonun basindakilere düsüyor.Ben öncelikle bunu bekleyecegim.
Kimsenin özel hayati bizi ilgilendirmez ama bu camia içinde is yapiyor ve ekmek yiyorsak isimizle ilgili çakisan tüm ahlaki ve etik degerlerimizi herseyden önde tutmamiz,oraganizasyonlarimiz içinde çaliskan,üretken,saygili ve herkes tarafindan da saygi ve sevgi gören insanlar yetistirmemiz gerekir.
Bu arada gerçekten sevilecek yeri olmadigi için sevilmeyen insanla,islerine gelmedigi ya da duyulan hazimsizlik yüzünden sevilmeyen insani da birbirinden ayirmayi unutmayalim..




CEM ÇAĞAL Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250