Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

08-08-2014 AVNİ KÜPELİ
Bir yanda TBF'nin 5+1 ve hakları saklı kalan +1 devşirme olmak üzere aldığı yabancı oyuncu bolluğu kararı karşısındaki tepkileri giderebilmek amacıyla yöneldiği ''Türk oyunculara (kulüp bazında maddi olarak) sahip çıkma'' önlemleri diğer yanda ise Ümitler ve Genç erkekler kategorilerinde 2 kez Avrupa'nın zirvesine çıkma başarısını gösteren pırıl-pırıl gençlerimizin ''bizim geleceğimiz ne olacak? '' soruları...
 
Ve ardından gelen William Shakespeare'in ünlü sözü; ''Olmak ya da olmamak,işte bütün mesele bu''...
 
TBF'nin Türk oyunculara sahip çıkma önlemleri doğrultusunda hazırladığı yönergeye göre yerli oyunculara fazla süre tanıyan kulüplere maddi destek sağlanmasının yanı sıra 24 yaş ve altındaki milli oyuncularına belli süreler veren kulüpleri de artı para ödülü ile ödüllendirme düşüncesi karşısında kulüplerin su götürmez ikilemlerle karşı karşıya kalacakları da bir gerçek.Bu ikilem;yabancı ağırlıklı kadroyla başarı mı yoksa yerli oyuncularla kulübe maddi katkı mı?
Bu durumda kulüp yetkilileri bir yandan başarı diğer yandan TBF'den gelecek maddi desteğin beklentisi içinde, takım coach'ları ise yerlerinden olmamak ve işi garantiye almak yolunda sadece başarının yani yabancı oyuncuların yanında olmak durumunda kalacaklar.
 
Şimdi gel de işin içinden çık çıkabilirsen(!)
 
Kerem Tunçeri ile yapılan bir söyleşide tecrübeli guard,Milli takımda yer alan arkadaşlarının eski yabancı oyuncu sistemi dahilinde bile (3+2) kendi kulüplerinde fazla süre alamamaları nedeniyle Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında SAYI SIKINTISI çekebileceklerini söylüyor.Peki bu durumda alttan gelen Avrupa Şampiyonu altın gençlerimiz bu onurlu bayrağı nasıl devralacaklar?
 
TBF'nin ayrıca genç ve yerli oyunculara sahip çıkma doğrultusunda,kulüplerin alt liglerde aynı isimle takım çıkarmaları kararı yine soruna bir çözüm olmaktan çok uzak görünüyor.Bu sezona kadar 1.Lig kulüpleri kurdukları pilot takımlarla (A) takımlarında fazla oynama şansı bulamayan oyuncularını oynatma şansını yakaladıklarını zannediyorlardı ama olmuyordu.Genç oyuncularla lig mücadelesine başlayan bu takımlar,tecrübeli oyunculara sahip ekipler karşısında zor durumlara düşüyor,kısa bir süre sonra yarıştan kopuyor,bu kötü gidişata karşı alınan önlemler doğrultusunda transfer edilen yerli ve yabancı oyuncularda soruna çözüm olmayınca bir alt ligin yolu kaçınılmaz oluyordu.Örneğin pilot takımlar;Bandırma Kırmızı,Genç Telekom ve Pertevniyal'in durumları ortada.İyi bir araştırmayla bu ekiplerden (A) takıma yükselebilen oyuncu sayısının da bir elin parmaklarını geçmediğini görürüz. O halde bu noktada alt liglerde aynı isimlerle mücadele edecek takımları da aynı akıbetin beklediğini söylemek çok yanlış olmayacaktır.Bu konuda çözüm için  1.lig kulüplerinin hepsinin zorunlu olarak sadece genç oyuncularıyla katılacağı bir (B) Ligi veya Gelişim Ligi gibi adı ne olursa olsun Milli takım kurmaylarını da yakından takip edebilecekleri yeni bir Lig oluşturulabilirdi diye düşünüyorum.
 
TBF'nin yabancı oyuncu kuralına getirdiği iyileştirme çabalarının yerli oyuncularımızın yetişmelerine yardımcı olmaları yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu kabul etmekle birlikte gençlerimizin üst seviyelere ulaşmasının (A) takımlarında uzun süre forma şansı bulmalarından geçtiğini asla unutmamalıyız.Dünyanın ve Avrupa'nın elit basketbolcularının 16-17-18 yaşlarında (A) takımlarında aldıkları süreleri iyi değerlendirerek bugünlere kadar geldiklerine şahit olduk.Bundan sonra da bu örneklerin devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
 
O halde top şu anda antrenörlerimize geçmiş durumda.Artık gözlerimiz,kulaklarını her türlü eleştiriye kapatarak ve gözünü karartarak özellikle Avrupa Şampiyonu olmuş gençlerimizi cesurca sahaya süren coach'larımızı görmek istiyor.Bu yeterli mi ? Tabii ki hayır.Gençlerimize de büyük görevler düşüyor.Forma eskiden aslanın ağzındaydı,şimdi ise aslanın midesinde. Onu oradan çıkarıp almak da artık onlara düşüyor.
 
İçimizi ısıtan Avrupa Şampiyonu gençlerimiz yapabileceklerinin en iyisini yapmaya devam ediyorlar.
 
BİZ GENÇLERİMİZE İNANIYORUZ.YETER Kİ ONLARDA ÖNCE KENDİLERİNE DAHA SONRA DA İLERİYİ GÖREBİLEN ANTRENÖRLERİNE GÜVENSİNLER...



AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250