Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

03-10-2014 AVNİ KÜPELİ

Potanın Perileri,Fransa maçıyla başlattıkları gerilim filminin çeyrek finalinde Sırbistan'ı da yine ahlarla-vahlarla mağlup ederek adını DÜNYANIN EN İYİ 4 TAKIMI arasına yazdırmayı başardı ve MADALYAYA GÖZ KIRPTI.

FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın en organize takımlarından biri olan Sırbistan karşısında 10 sayı farktan müthiş bir geri dönüş yapan Milli Takımımız, Ankara'daki grup maçlarında yaşadığı sıkıntıları tekrarlamasına rağmen agresif alan savunmasıyla rakibini teslim almayı başardı.

Sırbistan karşısında stresin verdiği gerilimle hücumda yine iyi organize olamayan Potanın Perilerinde takımın temel direği Nevriye Yılmaz'ın oyuna iyi başlayamaması(sonradan açılıp üst üste 6 sayı bulması),Ankara'daki maçlarda olduğu gibi yine bire-birlerle çembere gitmeyi fazla düşünmemek,klasik 2.periyot sendromuna takılmak(bu çeyrekte sadece 6 sayı atabildik),İkili oyunları ikinci plana atmak ve eşleşme problemlerine çare bulamamak gibi nedenler karşılaşmayı kaybetme noktasına getirse de mücadeleyi kazanma isteği ve hırsının yanı sıra son anlarda takımın gerçek ruhunu bulması ile zorda olsa madalya yolundaki ışığı gördük.

Bu galibiyette oyuna giren her oyuncumuzun katkısı büyüktü.Ancak bu önemli galibiyet pastasından en büyük payı alması gerekenlerin Lara Sanders ve Tuğçe Canıtez olduğunu düşünüyorum.

Özellikle maçın sonlarında şimşek hızıyla gelen Sırp oyuncularına yaptığı üst üste TOKAT gibi bloklarla adeta tek başına rakibine meydan okuyan L.Sanders,14 sayı,19 ribaund(double-double,) 5 blok ve 1 asist ile mücadelenin TARTIŞMASIZ 1 numaralı ismiydi.

Ankara'daki grup maçlarında kenardan gelerek skora katkı yapabilecek oyuncu sayımızın azlığından yakınmıştık Tüm bu görüşlerimize Sırbistan maçında set çeken oyuncumuz Tuğçe Canıtez oldu.Kenardan gelen Tuğçe özellikle başa-baş giden final periyotunda çok kritik anlarda bulduğu sayılarla(7 sayı,2 ribaund)maçı çeviren kahramanlarımızdan biri olarak ön plana çıkmayı başardı.

Şimdi gerilim filminin yarı final sahnesinde Potanın Perilerinin karşısında İspanya var.

Şampiyonanın ABD'den sonra en güçlü 2.takımı konumundaki İspanya karşısında şansımız var mı ? diye bir soruyu aklıma bile getirmek istiyorum. Gerilim Filminin her sahnesini PERİLERİN de yardımıyla başarıyla oynayan POTANIN PERİLERİ için artık bu saatten sonra hangi takım gelirse-gelsin inanın hiç biri fark etmez.

Kısaca Potanın Perileri ile strese ve gerilime alıştık.Artık bizde bu saatten sonra kolay kazanılacak bir maç istemiyoruz.

Şaka bir yana, Potanın Perileri tarihinde ilk kez katıldığı devler arenasında Türkiye'nin adını dünyanın en güçlü takımları arasına yazdırma başarısını gösterdi.Kendileriyle ne kadar öğünsek azdır.

Zorlu yolun ve karanlık tünelin sonlarına doğru ışık göründüğüne göre madalyanın rengini belirlemekte artık Potanın Perilerine kalıyor.

Elleriniz ve boyunlarınız madalya görsün...

Tebrikler,alkışlar ve teşekkürler Potanın Perilerine...




AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250