Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-05-2016 AVNİ KÜPELİ
Son yıllarda sesi soluğu çıkmayan Başkent basketbolu bu sezonda bırakın su üzerinde debelenmeyi,tam kadro derinlere dalmayı başardı(!)
Uzun yıllardır yüzeysel tamirlerle yüzdürülmeye çalışılan Ankara'nın amiral gemisi Türk Telekom bütün çabalara rağmen kurtarılamayarak karanlık suların derinliklerine sert iniş yaptı.Yani,küme düştü.

Elit ligdeki Başkent'in diğer temsilcisi R.Ted Ankara Kolejliler ne mi yaptı? Cevabı çok basit: "Üzüm üzüme baka baka kararır" misali Türk Telekom'daki yanlışları örnek ala-ala,uzun haftalar düşmenin soğuk nefesini ensesinde hissede-hissede sonunda kendisine sığınacak bir liman bulmayı başardı(!) Yani düşmenin eşiğinden döndü.

Bu arada yeni adı 1.lig olan alt ligde yıllardır ne yaptığı belli olmayan Mamak Belediyesi Ankara DSİ spor da  18 takımlı gövde gösterisinde büyük bir başarı örneği göstererek(!)bırakın play-off'un yakınından bile geçmeyi,13.olarak yani geleneği sürdürerek, Başkent basketbolunun derinliklerine daldı,kaldı.

Yıllardır ısrarla yanlış oyuncu ve coach seçimlerinin yanı sıra,Ankara'ya basketbolu sevdiremeyip salonların boş kalmasının nedenlerini kendilerine sormayı bile akıl edemeyen,basınla ilişkilerden korkup kaçmayı yiğitlik sayan,kabukları içinde kavrulmayı maharet bilen,altyapıda da neymiş,"biz üst yapıyla nasıl olsa gözleri boyamaya devam ederiz" mantığına sahip yöneticiliğin (A)'sından habersiz sıradan kişi ya da kişilerin yönettiğini zannettikleri kulüplerden başka ne bekleyebilirdik ki..(!)

Ne olacak bu Ankara basketbolunun hali? diye yıllardır kendimize sorarız,çözüm yollarını ve örnekleri ortaya koymaya çalışırız ama sesimizi ne duyan ne de dinleyen olur."Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar" misali kimseye yaranamayız,kötü çocuk oluruz.Ve zaman hızla akıp gider,bir de bakarız ki ,Sezen Aksu'nun seslendirdiği şarkısındaki gibi olan;"şimdi bana kaybolan yıllarımı geri verseler" olur.

NE OLUR ÜZÜLME DERİNLİKLERDEKİ BAŞKENT.
SENİN BU DURUMA LAYIK OLMADIĞINI ZATEN HERKES İYİ BİLİYOR.
SENİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN...



AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250