Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

04-10-2014 AVNİ KÜPELİ

FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda üstün savunma direnciyle yarı finale kadar gelen Potanın Perileri,son Avrupa Şampiyonu İspanya karşısında bu başarılı savunma direncini daha önceki maçlarında da olduğu gibi yine hücum çeşitliliğiyle süsleyemeyince ümitlerini BRONZ MADALYA mücadelesine bıraktı.

Millilerimiz,şampiyonanın en güçlü 4 takımından biri olan İspanya'ya değil,ülkemizde forma giyen 2 önemli yıldızı Alba Torrens (28 sayı,6 ribaund,3 asist,1 top çalma) ve Sancho Lyttle'a(18 sayı,12 ribaund/double-double/2 asist,2 top çalma) yenildi dersek fazla abartmış olmayız.Bu süper ikili,İspanya'nın attığı 66 sayıdan 46'sının altına  imzasını atarak(Potanın Perilerinin attığı toplam 56 sayıdan sadece 10 eksik) takımlarını finale takıma başarısını gösterdi.

İlk 3 periyotta başa baş götürdüğümüz oyunun final periyodunda dış oyuncuyu bulamayan,top paylaşımları ve ekstra pasları yapamayan,üst üste hücumlardan boş dönerek ritmini kaybeden,İkili oyunlardan yoksun ve kenardan yeterli katkıyı alamayan Potanın Perileri için maçı kazanmak mucize olurdu ama olmadı.

Şampiyonadaki ilk yenilgisini İspanya'dan alan Milli Takımımızın bu maçın olumsuz atmosferinden kurtulup bir an önce Bronz madalya mücadelesine konsantre olma gerekliliği çok açıktır.

Şu ana kadar hep İLK'lere imza atan Potanın Perileri yine bir İLK için,DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ için Şampiyonanın son gününde Avustralya karşısına çıkacak.

Şampiyonadaki tek yenilgisini 1 numaralı favori ABD'den alan Avustralya hiçte yabana atılacak bir takım değil.Tempolu ve dip oyunlarını iyi oynayan, hücum ve savunma dengesini iyi ayarlayan,top takibi yüksek,hem içerden hem de dışardan yüksek yüzdeli skor üreten ve çembere gidebilen isimlere sahip,ribaundlarda etkili ve pota altını iyi kapatan hareketli uzunlardan kurulu Avustralya karşısında mutlaka savunma enerjimizi ve direncimizi hücuma da yansıtmak zorundayız.Ayrıca bu maçta kenardan gelecek oyuncularımızın da skor katkısı çok önemli olacak.Avustralya'nın en dikkati çeken eksiklikleri olarak,sert savunma karşısında çok top kaybı yapmalarının yanı sıra süratli oyunculara sahip takımlar karşısında geriye iyi koşamamalarını söyleyebiliriz.

Artık gün;BRONZ MADALYA günüdür.

NE DİYELİM;BRONZ OLSUN,BİZİM OLSUN...

Unutmamalıyız ki bu şans bir daha elimize geçmeyebilir.

Peki,Potanın Perileri madalya mücadelesi için varını-yoğunu ortaya koyarken,biz ne yapacağız?

Ülker Spots Arena'da tıpkı Ankara seyircisi gibi OYUNUN HER ANINDA muhteşem bir destekle Milli Takımımızın adeta 6.oyuncusu olacağız.

BRONZ MADALYA İÇİN ŞİMDİDEN'' TÜRKİYE...TÜRKİYE'' SESLERİNİ DUYAR GİBİYİM.

ŞANS PERİLERİ YANINIZDA OLSUN POTANIN PERİLERİ...




AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250