Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

13-12-2014 AVNİ KÜPELİ

TBL'nin 10.haftasında Türk Telekom ile Rönesans TED Ankara Kolejliler arasındaki Başkent derbisine kontrolsüz sert oyun ve Barış Ermiş'in sakatlığının yanı sıra kuşku(şüphe) var mı,yok mu ? sorusu damgasını vurdu.

İki takımında kazanmak için varını-yoğunu ortaya koyduğu ve özelikle final periyodunda skorun sürekli el değiştirdiği mücadelenin son bölümlerinde oyunda daha diri kalan R.Ted Ankara Kolejliler maçtan 89-80'lik skorla galip ayrılarak son haftalardaki kötü gidişine dur dedi.

Zorlu karşılaşmada rakibine ribauntlarda 31'e 43 gibi önemli bir üstünlük sağlayan R.Ted Ankara Kolejliler özellikle Clay Tucker (25 sayı,5/9 üçlük,4 ribaunt,3 asist) ve bu sezon şu ana kadar en iyi maçını çıkaran Marques Green'in (19 sayı,5/6 üçlük,5 ribaunt,8 asist) üçlük bombardımanı ile rakibini teslim almayı bildi.

Maça hızlı başlayan ve ilk periyotu 26-18 önde kapatan Türk Telekom'un ikinci periyotta rakibinin gömülü alan savunmasını aşamaması karşısında zorlukla attığı 11 sayıya karşılık potasında gördüğü 27 sayıyla soyunma odasına 37-45'lik skorla yenik gitmesi de bir anlamda maçın elden gitme sinyallerini veriyordu ve sonunda da beklenen gerçekleşmiş oldu.Coach Ercüment Sunter'in takımın başına gelmesiyle birlikte adeta kendisini bulan ve bu sezon üst üste ikinci kez en iyi maçını çıkaran Milovan Rakovic'in (19 sayı,4 ribaunt) yanı sıra  Ben Mc Cauley(22 sayı,10 ribaunt/double-double) özellikle uzundan-uzuna başarılı ikili oyunlarıyla takımlarını sürükleyen oyunculardı.

Toplam 43 faulle sertliğin ön plana çıktığı karşılaşmanın ilk yarısının son 2 dakikası içinde bir top kapma mücadelesi sırasında Muhammed Baygül'ün üzerinden parkeye sert düşerek belinden sakatlanan Türk Telekomlu Barış Ermiş'in sedyeyle hastaneye kaldırılması salonda buz gibi bir hava estirse de iki takım oyuncularının da centilmenlikten taviz vermemeleri neticesinde soğuyan hava bir anda yerini sıcak havaya bıraktı.Barış Ermiş'in yerine takımın dümenine geçen son transfer(bu sezon 2.maçına çıktı)

Letonyalı Kristaps Valters 3 sayı,2 ribaunt ,4 asist ve 2 top kaybıyla eski Ted Kolejli günlerini aratırcasına vasatın da altında bir oyun sergileyince Türk Telekom'un yoldan çıkması da normal oldu.

GÖZ GÖRE-GÖRE...

Başkent derbisinde de GÖZLERİMİZ;geride kalan 10 haftada sadece (oynamadan) R.Ted Ankara Kolejliler'in formasını giyen,kenarda adeta buz tutan(!)Türk Basketbolunun geleceğini oluşturmasını beklediğimiz uzunlarımızdan Ayberk Olmaz'ı parkede çok aradı ama sadece 5 saniye(!) evet yanlış okumadınız sadece 5 saniye GÖREBİLDİ.Ülkemizde görev yapan Zeljko Obradovic ve Dusan İvkovic gibi dünyaca ünlü coachların en kritik maçlarda bile GÖZLERİNİ KIRPMADAN oyuna sürdükleri genç yeteneklerimizin kendilerine verilen süreleri nasıl iyi değerlendirip,(A) Milli Takımımıza nasıl GÖZ KIRPTIKLARINI GÖRDÜKTEN sonra bunu Ted Kolejliler'in coachu Burak GÖREN'in GÖREMEMESİNİ de GÖRMEMEZLİKTEN gelemeyiz.Bu arada geçen sezon Ted Ankara Kolejliler'de Ercüment SUNTER'in asistanlığını yapan genç coach Burak GÖREN'in bu sezon rakibi olduğu tecrübeli ağabeyine üstünlük sağlamasını da tabii ki GÖZ ARDI edemeyiz.

LÜFTEN,KUŞKUYA-ŞÜPHEYE YER VERMEYELİM(!)

Başkentteki Türk Telekom-R.Ted Ankara Kolejliler maçının 3 hakeminden biri olan ve tarafsızlığına gönülden inandığım Alper Altuğ Köselerli,Ted Ankara Kolejliler Kulübü Müdürü ve benchteki stafta da yer alan Ali Kavaklıoğlu(TRT'den ücretli) ile birlikte TRT'de Basketbol programı yapıyor.Bu ikilinin aynı maçta yer almaları bir kuşku veya şüphe yaratıyor mu,yaratmıyor mu? bu soruyu önce basketbol severlere sonra da TBF'nin Merkez Hakem Komitesine sormak istiyorum.Beyler,lütfen biraz dikkat,basketbolumuzda en ufak bir şaibeye bile imkan tanımayalım. Bize de bu yakışır...

TKBL'DE ORMAN GENÇLİK-SAMSUN CANİK BLD.MAÇI...

Başkentte aynı salonda ardı ardına 2 karşılaşmayı birden izlemeyi ne kadar da özlemişiz tahmin edemezsiniz...

Türk Telekom-R.Ted Ankara Kolejliler mücadelesinin öncesinde TKBL'nin 8.haftasında oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Samsun Canik Bld.,Orman Gençlik'i 73-65'lik skorla mağlup ederken sergilediği başarılı oyun taraflı-tarafsız tüm basketbol severlerin beğenisini kazandı.

Ankara'nın bu ligdeki tek temsilcisi karşısında serbest atışlar dışında tüm istatistiklerde rakibine üstünlük sağlayan Samsun ekibi,topu iyi çeviren,boş oyuncuları iyi bulan,sete iyi oturan, ribauntlara konsantre olan,yardımlaşmayı iyi yapan,boyalı alana iyi top indiren ve her şeyden önemlisi de kazanma hırsına sahip bir takım hüviyetiyle göz doldurdu.

820 bin TL ile bu sezon TKBL takımları arasında en düşük bütçeyle oluşturulan bu takım gibi takımın başarısındaki en büyük pay;hiç kuşkusuz Samsun ekibinin genç ve dinamik coachu Ekin Baş'a ait.Adeta maçı bir oyuncuymuş gibi yaşayan ve oyuncularıyla çok iyi bir diyaloğa sahip olmasının yanı sıra genç jenerasyonun oyunu en iyi okuyan antrenörleri arasında yer alan Ekin Baş'ı yakın zamanda Bayan Milli Takımlarımızdan birinin başında görürsek şaşırmayalım.Ancak bu noktada Ekin Baş kardeşimizin şahsında diğer genç antrenörlerimize de yönelik olarak özellikle iki konuda tavsiyede bulunmadan da geçemeyeceğim.

1-İyi bir coach olmanın en önemli noktalarından biri de sinirlerine hakim olabilmektir.Özellikle hakem kararlarına itirazın dozunu arttırmanın hem kendinize hem de takımınıza yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız...

2-Genç oyuncularınıza önem veren coachlar olarak kenarda oyuna girmek için adeta can atan yerli oyuncularınzıı görmemezlikten gelmemeli, tüm yerli oyuncu rotasyonlarında süre dağılıma azami dikkati göstermelisiniz.

İşaret etmeye çalıştığım bu noktalar genç antrenörlerimizin çok daha iyi olmaları ve işte ben bu oyuncu ve oyuncuları yetiştirdim diyebilmeleri için sadece bir ağabey tavsiyesidir...

Şunu biliniz ki;genç antrenörlerimize çok güvenen bir kişi olarak sizlerin başarısı Türk Basketbolunun başarısı olacaktır...




AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250