Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

11-09-2014 AVNİ KÜPELİ
(A) Milli Basketbol Takımımızın İspanya-2014 Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda etmesi konusunda bardağa dolu tarafından yani ''başarılı mı olduk'', yoksa boş tarafından yani ''başarısız mı olduk'' yönlerinden bakarsak çok farklı şeyler söyleyebiliriz.
 
Bu noktada basketbol otoriteleri ve basketbol severler ikiye ayrılmış durumda. Kimileri kupada çeyrek finale kadar yükselmeyi büyük bir başarı olarak kabul ederken, kimileri ise Dünya ve Avrupa ikincilikleri bulunan bir ülkenin basketbol temsilcilerinin madalyanın uzağında kalmasını başarı olarak benimsemediklerini belirtiyor.
 
Bardağa yani konuya başarılı veya başarısız diye bakmanın yanlış olduğunu,önemli olanın devler arenasında neler yaptık,neler yapamadık ve bizi madalyanın uzağında bırakan eksikliklerimiz neydi? diye yani bardağa bütününden bakmamız gerektiğini düşünüyorum. 
 
Her şeyden önce Millilerimizin takımca yüreğini ortaya koyması ve adeta savaşması çok önemli bir artımız olarak karşımıza çıkıyor. Ancak mücadele ruhu dört-dörtlük bir takımın kupada neden daha ileri gidemediğine gelince;
 
1-Takımımızın kırılgan bir yapıya sahip olması,
2-Dört numara bölgesindeki eksiklikler,
3-Kupada Ömer Aşık dışında NBA oyuncularımızdan yoksun bir kadroyla boy göstermek,
4-Sakatlıkların yanı sıra yaşı ilerlemiş as oyuncularımızın oyun içinde fazla süre almalarından dolayı çok fazla yorulup turnuva ilerledikçe güçten düşmeleri,
5-Dış şut yüzdesi yüksek İbrahim Kutluay ve Harun Erdenay gibi oyunculardan yoksun olmamız gibi..
(Not:daha fazla zamanınızı almamak için bu maddeleri fazla uzatmak istemedim.)
 
Tüm bu olumsuzluklara rağmen Millilerimiz umut ışığı yaktı mı? Tabii ki evet ama yetmez.
Mutlaka Cedi Osman gibi genç savaşçıların bir an evvel (A) Takımımıza kazandırılması gerekir.Bu gençleri uzakta aramaya da gerek yoktur.Çok kısa bir süre önce Avrupa Şampiyonluklarına uzanmış Ümit ve Genç Milli Takım oyuncularımız kendilerini kanıtlamış ve artık (A) Milli Takımımız için görev beklemektedir.
 
İspanya-2014'te doğru yolda olduğumuzun yanı sıra eksikliklerimizi de gördük.Yaşadıklarımızdan çıkaracağımız derslerle ve gençlerimize yapılacak yatırımla yani ''GENÇ YÜZLERLE'' geleceğe daha güvenle bakabileceğimizi düşünüyorum.
 
Bu arada rakibe göre oyun taktiklerini ve oyuncu değişiklikleri konusundaki zamanlamasını beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama coach Ergin Ataman ve yardımcıları bu kupada görevlerini başarıyla yerine getirmiştir.Çok zorlu bir dönemde Milli Takım gibi herkesin eleştiri oklarına hedef olma pahasına böylesine önemli bir görevi üstlenmeleri zaten başlı-başına bir aslan yüreklilikti.



AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250