Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

28-09-2014 AVNİ KÜPELİ
FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası'nın 2.gününde (B) grubunun iddialı takımlarından Kanada'yı 55-44'lük skorla geçen Potanın Perileri grup birincisi olarak doğrudan çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.
 
Grubun ilk maçında Fransa karşısında adeta ölüp,ölüp dirilmiştik.Aynı filmi Kanada karşısında da gördük.Yine öldük,öldük ama son 3 dakikada dirilmeyi bildik.
 
Kanada karşısında da Fransa maçından almış olmamız gereken derslere iyi çalışmamış olduğumuzu görünce eyvah bu karşılaşmanın sonunu nasıl getireceğiz diye düşünürken imdada neyse ki bench'den gelen Tuğba Palazoğlu'nun 8 sayılık katkısı yetişti.
 
Fransa maçında olduğu gibi Kanada karşısında da ribauntlarda 36'ya 29 ile geride kalan Potanın Perileri bu açığını yine topu iyi paylaşarak(asist:13-5) ve daha az top kaybı yaparak(9-17) kapatmayı bildi.Çemberden dönen 2.şans toplarında 8'e 14 ile yine etkisiz kalan Milli Takımımızda Tuğba Palazoğlu dışında kenardan skor katkısı(11-20) alamamakta düşündürücüydü.Hücumda çok aksamamıza rağmen müthiş savunmamızla rakibe kolay şansı vermememiz ise en büyük artımızdı.
 
Fransa karşılaşmasında olduğu gibi Kanada karşısında da skor gücünü yüklenen Lara Sanders(18 sayı,6 ribaunt,2 top çalma,5 blok) ve Nevriye Yılmaz(13 sayı,5 ribaunt,2 top çalma) galibiyetin kahramanları olarak yine ön plandaydı.
 
Kısaca;yine çok zorlandık ama Ankara'da işlemi (son maça bırakmadan) tamamlamayı başardık.
 
Türk Kadın Basketbol Tarihinin EN İYİ JENERASYONUNU oluşturan Potanın Perileri Fransa ve Kanada galibiyetleriyle adını ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nda EN İYİ 8 TAKIM arasına yazdırarak hem bir İLK'i gerçekleştirdi hem de ülke puanını yükseltti.
 
Milli Takımımız grubundaki son maçında Salı akşamı Mozambik ile karşılaşacak.İlk maçında Kanada ve Fransa'dan fark yiyen grubun zayıf ekibi Mozambik karşılaşması Potanın Perileri için bir formalite maçı özelliğini taşıyor.Bu karşılaşma özellikle ilk 2 maçımızda skor katkısı alamadığımız oyuncuların kendilerini daha sonraki mücadelelere hazırlamaları açısından adeta bir antrenman havasında geçecektir diye düşünüyorum.Ancak Milli Takımımız için esas maç veya maçların İstanbul'daki çeyrek-finallerden itibaren başlayacağını unutulmamalıyız.
 
Fransa ve Kanada maçlarındaki dikkatleri çeken en büyük eksikliklerimiz olarak şunları söyleyebiliriz;
1-24 saniye hücum süresini iyi kullanamadık.
2-Alan Savunmalarını aşacak organizasyonları yapamayınca hücumda çok aksadık.
3-Tek gerçek pivotumuz Nevriye Yılmaz'a boyalı alanda ikili oyunlarla top indiremedik.(Bu olumsuzlukta Nevriye'nin de pota altı yerine dışarda oynamasının da payı büyüktü.)
4-Bire-Bir içeri zorlamaları fazla düşünmedik.
5-Oyun içinde konuşmamaktan dolayı çok pas hatası yaptık.(Futbol tabiriyle topu avuta attık.)
6-Bench'den arzu ettiğimiz skor katkısını alamadık.
7-Telaşlı oynadık ve acele top kullandık.
 
Tarihimizde ilk kez katıldığımız ve yine ilk kez ev sahipliği yaptığımız 2014 Dünya Şampiyonası'ndan eğer madalya çıkarmak istiyorsak sıralamaya çalıştığımız öncelikli bu sorunlara acil çözümler üretmek zorundayız.Aksi halde Dünya Şampiyonası'nda sadece ilk 8'e girmenin avuntusunu yaşarız.Tabii ki bu avuntuyu da artık bu saatten sonra hiçbirimiz istemeyiz.
 
Potanın Perileri Ankara'yı geçerek İstanbul'a adım attı.Neden İstanbul'da madalyaya uzanmasın diyelim ve şimdiden topu İstanbul seyircine atalım.
 
Muhteşem desteğiyle Potanın Perilerinin doğrudan çeyrek finale yükselmesinde büyük pay sahibi olan Başkent seyircisi görevini başarıyla yerine getirdi ve getirmeye de devam ediyor.Şimdi aynı milli görevi İstanbullu basketbol severlerden bekliyoruz.
 
SLOGANIMIZ;''BAYRAĞINI KAP,POTANIN PERİLERİNİ MADALYAYA TAŞI''...
 
HAYDİ,KOLAY GELSİN...



AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250