Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

12-06-2014 AVNİ KÜPELİ

TBF'nin, BBL'de boy gösteren takımlarda 5 yabancı oyuncunun aynı anda oynamasını içeren (5+0)  prensip kararının ardından kulüplerin bastırması sonucu aldığı 5+1 kararı karşısında söylenebilecek tek söz var o da; YOK MU ARTTIRAN ? demek olsa gerek.

Hadi, 5+0'ı anladık.Bu kararı alanlara sormak istiyorum.5+1'e neden gerek vardı? Zaten 5+0 ile Türkiye'yi yabancı oyuncu cennetine çevirmiştiniz. Üstüne üstlük şimdi kadrolarda 6 yabancı+6 yerli oyuncu,oh ne ala memleket(!)

Bugün Avrupa'nın zirveye oynayan kulüpleri bile yabancı oyunculara milyon dolarlar akıtmamak için öz benliklerine dönme kararı alıp yerli oyuncu pazarına yönelirken,bizdeki uygulamayı herkes gibi anlamakta inanın bende büyük zorluk çekiyorum.

Avrupa'da oynayacak kulüp bulamayan çok sayıdaki yabancı oyuncu ve onların menajerlerinin şimdiden ellerini ovuşturarak bol keseden dağıtan kulüplerimizin yollarını gözlemeye başladıklarını adeta görür gibiyim.

Peki,şimdi ne olacak?

-Kulüplerimiz 5+1 kararının ardından hemen kolları sıvayıp 6'şar yabancı oyuncunun arayışına girişecekler.

-BBL'de yer alan tüm kulüplerimiz aynı bütçelere sahip olmadıkları için her kulüp kendi kesesine bakarak oyuncu seçimi yapacak.

-5+1'i çıkaramayan kulüplerimiz'' eyvah bu sezonu nasıl atlatacağız''psikozuna girecekler.

-Hadi diyelim ki BBL'deki tüm kulüpler şartlarını zorlayarak 6'şar yabancıyı kadrolarına kattı.Bu durumda;16 takım x 6  = 96 yabancı oyuncu BBL'de boy gösterecek.Eğer yabancı oyuncu rekorunu kırmaksa amacınız,o zaman söylenebilecek fazla bir söze gerek yok.

-Çok zengin bir ülkeymişiz gibi paraları yurt dışına(yabancılara) har vurup harman savuracağız.

-Kulüpler öncelikle yabancı oyunculara sarılacakları için eldeki var olan yerlilerle yetinmek isteyecekler.

-Yerli oyuncular bir vesileyle kendilerine yer bulabildikleri takımlarında yabancı oyuncuları alkışlamakla yetinen pozisyona girmek zorunda kalacaklar.Bench'de görüntü vermek istemeyenler ise TB2L'nin hatta-hatta Bölgesel Ligin yolunu tutacaklar.

-Kısaca yabancılar oynayan, bizler ise seyreden pozisyonunda olacağız.

Bu mudur yükselişte olan Türk Basketboluna reva görülen, bu mudur yerli oyuncuyu kazanmak yerine kaybetmeyi göze alan zihniyet?

''Kaş yapalım derken göz çıkarmak'' işte buna denir.

HAYDİ,5+1 GİTTİ-GİDİYOR.YOK MU ARTTIRAN?




AVNİ KÜPELİ Diğer Yazıları
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250