Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Zaza Enden kızına miras bırakabilmek için basketbola geri döndü

Türk basketbolunun önemli isimleri arasında yer alan Fenerbahçe ve milli takımın eski oyuncularından Zaza Enden, 10 yıllık aranın ardından 4 yaşındaki kızı Alara’ya miras bırakabilmek için basketbola geri döndüğünü söyledi.

Zaza Enden kızına miras bırakabilmek için basketbola geri döndü

Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde yer alan Yalovaspor’un başında ilk antrenörlük deneyimini yaşayacak olan Enden, Türk basketboluna katkı sağlamak istediğini ifade etti.

Yeniden basketbola dönüş kararı almasındaki amacının 4 yaşındaki kızı Alara’ya miras bırakmak olduğunu belirten Zaza Enden, "10 sene geçti aradan. Ben geçen seneden beri bir çalışma içerisindeyim. Geçen sene Yalovaspor için bir altyapı kurmayı düşündük. Takımı Bölgesel Ligde oynatmak istedik. Bunun çalışması kısa süre içerisinde olmayacağı için bütün yıl boyunca altyapı çalışması yaptık. Ardından gelip takıma oyuncular transfer ettik. Bölgesel Lige yönelik hazırlıklarımızı tamamladık ve 20 gün sonra takım sahada olacak. Ben basketboldan 10 yıl koptum. Basketbola dönmemin tek sebebi ise 4 yaşındaki kızım. Tamamen ona bir miras bırakmak. Ben Fenerbahçe’de basketbol oynadığım dönemlerde evli değildim ve çocuğum yoktu. Dolayısıyla maçlarımı çocuğuma seyrettiremedim. Ama artık 4 yaşında bir kızım var. Önümüzdeki yıllarda ona basketbolu sevdirmek istiyorum. Basketbolun bir taraftarı olması ve sporcu kimliği taşıması için ona bırakabileceğim en güzel miras olduğunu düşünüyorum. Ona baban ne iş yapıyor diye sordukları zaman, babam eski bir basketbolcu ve antrenör demesini istiyorum” dedi.

“Hidayet başkan olduğu sürece çok iyi oyuncular yetiştiririz”

Hidayet Türkoğlu’nun TBF’nin başına geçmesiyle ilgili görüş bildiren basketbol adamı, "Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na Hidayet Türkoğlu seçilecek. Hidayet benim Ümit ve A Milli takımdan arkadaşım. Kendisi çok kariyerli bir oyuncu. Türkiye’yi de yıllardır yurt dışında temsil etti. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çok sevindim. Kendisi NBA patentli bir oyuncu olduğu için Türkiye’de basketbola neler vermesi gerektiğini, nasıl yardımcı olması gerektiğini çok iyi bilen bir adam çok yardımcı olacak. Bizim de ona desteğimiz sürecek. Bunu iki sebeple yapıyoruz; birincisi takım arkadaşım olduğu için, ikincisi ise Türkiye adına savaştığı için. Hidayet başkan olduğu sürece çok iyi oyuncular yetiştiririz” şeklinde konuştu.

“Fenerbahçe’nin Euroleague'i alacağını düşünüyorum”

Zeljko Obradovic'in bu sezon Fenerbahçe’ye Euroleague'i kazandıracağını düşündüğünü belirten Enden, "Fenerbahçe Euroleague şampiyonluğunu geçen sene son saniyede ribauntla kaçırdı. Bu sezon Fenerbahçe için çok önemli. Çünkü Final-Four Türkiye’de yapılacak. Saha ve seyirci avantajımız var. Bu nedenle Fenerbahçe Euroleague şampiyonu olamazsa, bence başarısız olur. Bu yıl kesinlikle Euroleague kazanmamız gerekiyor. Ancak Türkiye’de oynanıyor diye Fenerbahçe nasılsa kazanır diye yaklaşım olursa Final-Four’u kaybedebiliriz. Ancak Obradovic işini çok iyi bilen bir antrenör. Bunu hepimiz görüyoruz. Buna izin vermeyecektir. Fenerbahçe’nin Euroleague'i bu sezon kazanacağını düşünüyorum” diyerek sözlerine nokta koydu.


Kaynak: cumhuriyet.com.tr

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEKLER BÖLGESEL BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250