Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Üner: Olimpiyat yarışının içinde olmak istiyoruz

Şaziye İvegin Üner, Slovenya’da, Kranjska Gora’da gerçekleşen kondisyon kampı sürerken 2016 Rio Olimpiyatlarının kendisi için çok önemli olduğunu ve orada olmak istediğini ifade etti.

Üner: Olimpiyat yarışının içinde olmak istiyoruz

-Siz tecrübeli isimler adına Olimpiyat heyecanını ikinci defa yaşamak için heyecan dorukta… Öncelikle Olimpiyat Elemeleri için hazırlıklarınız sürerken neler hissettiğinizi, vaktin sizin için nasıl geçtiğini öğrenmek isteriz…
Şaziye İvegin Üner: Olimpiyatlarda yer almak çok özel bir duygu. Bu havayı daha önce soluduk ve inanın bir giden bir daha gitmek istiyor… Ben de kendi adıma orada ikinci defa bulunmak istediğimi samimiyetle söyleyebilirim. Hem ülkem için hem de kendi kariyerim için çok önemli bir platform. Önümüzde bir eleme turu var. Bu turdaki üç tane maçımızı arka arkaya kazanıp Olimpiyat yarışının içinde olmak istiyoruz. Ne kadar tecrübeli olursanız olun, ne kadar çok şey yaşamış olursanız olun bir daha orada olmak, Olimpiyat Köyü’ne gitmek için içinizde büyük bir istek oluyor. Her zaman daha iyi yerlerde, daha büyük başarılar için mücadele vermek arzusu duyuyorsunuz. 2016 Rio Olimpiyatları, benim için çok önemli, orada olmak istiyorum.

-Hissettiğiniz o heyecan hiç azalmıyor mu?
Şaziye İvegin Üner: Kesinlikle azalmıyor… Hatta her sene arttığını söylersem yanlış olmaz. Biz nasıl olsa orada bulunduk diye bir rahatlık akıllarımıza gelmiyor bile. Daha önce de söylediğim gibi, orayı yaşayan bir daha yaşamak istiyor. Kendi alanlarında en elit, en iyi sporcuların olduğu bir ortamdan bahsediyoruz… Biz de mümkün olduğu kadar fazla o havayı solumak istiyoruz…

-Nevriye Yılmaz ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisi Olimpiyat Köyü’ndeki ilk deneyimizde tecrübesizlik yaşadığınızı söylemişti… Muhtemelen şu anda kadroda olan ve daha önce Olimpiyat deneyimi yaşamış altı sporcu da aynı şeyi düşünüyordur değil mi?
Şaziye İvegin Üner: O dönemde tecrübesizliğimize geldi evet Olimpiyatlardaki mücadelemiz… Örneğin ben oraya gitmeden önce iki tane Akdeniz Olimpiyatları tecrübem olmuştu ama öbür taraf bambaşka bir tecrübe, çok daha büyük bir organizasyon… Acemiliğini yaşadığımız konular olmuştu mutlaka… Bu sene inşallah öyle olmayacak. 

-Aday kadro ile devam eden Slovenya kampının ardından ekip 12 kişiye inecek. Sizler için bu durum belki bir gerginlik yaratmıyor ama eski zamanları düşündüğünüzde bu kadro daralmasının heyecanını nasıl hatırlarsınız?
Şaziye İvegin Üner: Çok uzun zaman oldu tabii… Bence bir sporcu için o heyecanı yaşamak özel bir duygudur. Asıl kadroyu oluşturacak 12 kişi arasında olmaya çalışmak, bunun için savaş vermek, arkadaşlarınla rekabete girmek… Bunlar yaşanması gereken ve seni geliştiren duygular. Tabii genç arkadaşlarım çok heyecanlılar… Bu arada söylediklerim de şöyle anlaşılmasın; bir tecrübeliyiz zaten kadroda yerimiz gibi bir düşünceye asla girmiyoruz. Biz de kadroda en iyi performansımız ile yer almak için büyük bir çaba gösteriyor, çok sıkı çalışıyoruz. Hem sahanın içinde hem sahanın dışında (yani konsantrasyon anlamında) Milli formayı taşımak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz rahatız gençler savaşıyor şeklinde bir durum kesinlikle yok, bu kampta 18 sporcu da eşit şartlarda forma mücadelesi veriyor. Yine de ben tabii ki gençlerin gözlerinde benim de yıllar öncesinde yaşadığım bazı heyecanları görebildiğimi söyleyebilirim. 

“Slovenya Kampı Hedeflerimize Ulaşmamız Adına Büyük Önem Taşıyor”

-Çalışmalarınıza Ekrem Memnun ile devam ediyorsunuz… Sisteminizde bir değişiklik olmadığını her şeyin alışık olduğunuz gibi ilerlediğini biliyoruz…

Şaziye İvegin Üner: Tabii ki… Ben Ekrem Ağabey ile daha önce kulüp takımında da çalışma fırsatı bulmuştum. Milli Takım ile de zaten beraber çalışma geçmişimiz var… Şu anda her şey çok güzel gidiyor. Antrenmanlarımız çok yoğun ve konsantrasyonumuz çok yüksek. Şu anda devam eden Slovenya kampı hedeflerimize ulaşmak adına önemli bir hafta oluyor. Bize de bütün enerjimizi çalışmalarımıza yansıtmak düşüyor. Hepimiz için de bu durum böyle sürüyor zaten… 

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Ahmet Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250