Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

ÜMİT KIZLARIMIZ GRUBUNU NAMAĞLUP BİTİRDİ

U20 Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda Belçika'yı 48-42 mağlup eden Türkiye, A Grubu'nu namağlup lider bitirdi.

ÜMİT KIZLARIMIZ GRUBUNU NAMAĞLUP BİTİRDİ

İtalya’nın Udine şehrinde düzenlenen FIBA Ümit Kızlar Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye üçüncü maçını da kazandı ve A Grubu'nu lider tamamladı. Belçika karşısında 48-42 galip gelen Ümit Kızlarımız İkinci Tur'a namağlup grup lideri olarak yükseliyor.

Maçın başında kurduğu skor üstünlüğünü zaman zaman çift haneli farklara taşıyan Türkiye, dördüncü çeyreğin başında rakibi Belçika'nın geri dönüşüne engel olamadı. Bu süreçte farkı dört sayıya kadar indiren Belçika, yeniden maça ağırlığını koyan Türkiye karşısında hız düşürmek zorunda kaldı. 6-10 sayı bandında kurduğu skor üstünlüğünü maçın sonuna taşıyan genç oyuncularımız, kritik dakikalarda hata yapmadı ve A Grubu'nu lider tamamladı.

Türkiye'nin 48-42 kazandığı maçın ilk yarısı da 25-18 Ay Yıldızlı üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

A Grubu'nda Türkiye 6 puanla lider, Rusya 5 puanla ikinci, Çek Cumhuriyeti ise 4 puanla üçüncü olarak adlarını ikinci tura yazdırdı. Üç maçını da kaybeden Belçika ise sonuncu olarak elendi.

Şampiyonada bugün tamamlanacak ilk tur grup maçlarının ardından, A ile B gruplarını ilk 3 sırada tamamlayan ekipler ikinci turda E Grubu'nu, C ile D gruplarında ilk 3 sırayı alan takımlar ise ikinci turda F Grubu'nu oluşturacaklar. İkinci turda ise E ile F gruplarında ilk 4'e giren ekipler, adlarını çeyrek finale yazdıracak ve son sırada yer alan ikişer takım elenecek. Bu etabın ardından sırasıyla çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları yapılırken, turnuvanın ilk 8'i için sıralama maçları da oynanacak.
 

Belçika'yı mağlup eden Ümit Kız Milli Takımımız'ın istatistikleri şu şekilde:


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER KADIN ALTYAPI MİLLİ TAKIMLAR HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250