Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Ufuk Sarıca: Yabancı oyuncu sayısında değişikliğe gitmek gerekiyor

A Milli Takım ve Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, beIN SPORTS 1’de yayınlanan CafeSpor’a konuk oldu.

Ufuk Sarıca: Yabancı oyuncu sayısında değişikliğe gitmek gerekiyor

Nazlı Canyurt ve Ekrem Ekşioğlu’nun sorularını yanıtlayan Sarıca’nın öne çıkan başlıkları şu şekilde:

Basketbol Benim Hayatım
“Küçük yaşta basketbola başladım ve hayatım da basketbol oldu. Oyunculuk ve antrenörlük derken A Milli Takım antrenörü olmak beni çok mutlu ediyor. Ekip olarak hem Türk basketbolu hem de Milli Takım için yapılacaklar var... İnşallah bunu en iyi şekilde yapabiliriz. Basketbolda hayatım boyunca hiç hedefsiz olmadım. Sadece bu hedefleri doğru zamana koymak lazım... Bunu yaparsanız sonuç da alırsınız. Ülkemizde karakter olarak aceleciyiz… Pek uzun vadeli bakamıyoruz. Ama planlı ve uzun vadeli düşünürsek başarı geliyor. Sonuç da bizim de hayallerimiz var...”

Beşiktaş Taraftarı Bana ve Ekibime Güvendi
“Bazı şeyler sonuçlarla doğru orantılı... Ama Beşiktaş taraftarı daha önce bana ve ekibime çok güven duydu. Biz de bunu boşa çıkartmadık. Çok yeni bir kadroyuz. Farklı da düşüncelere sahibiz. Sezon başına bakıldığında iki yıldır takım play-off’ta yoktu. Böyle düşünceler oluyor ama sezonun bu kısmına kadar tüm kulvarlara dolu dolu geldik. Hem Avrupa hem de ligimizde özel günlerimiz var… O heyecanı ve kazanma hırsını biz gösterdik ve Beşiktaş taraftarının da bu hoşuna giden taraf oldu. Bu olunca ilgi arttı… Ben daha da artacağını düşünüyorum.”

Ülkemizdeki Turnuvalarda Hep Başarılı Olduk
“Baskı her zaman var ve bu işin de bir parçası… Herkes kaldırabildiği oranda da baskı hissetmeli. Jenerasyonu değiştirmek üzereyiz. Son dönemde Türk oyuncularımızın sürelerinden dolayı son 2-3 senedir bir sıkıntı var. Esas bir değişiklik söz konusu... Ama Avrupa Şampiyonası da ülkemizde düzenlenecek. Ülkemizde hep bu organizasyonları iyi oynadık. Doğru ve gerçekçi hedefler koyarak bunun üzerinde yürümek lazım. Turnuvada kazanılabilecek bir maç, havayı her zaman değiştirir ki bu da sporun doğasında olan bir şey... 2019 Dünya Şampiyonası ve 2020 Olimpiyat Oyunları bizim için de değerli. Sonuçlar ve gençlerin kazanımlarına bakmamız lazım.”

İntegral Forex Türkiye Kupası’nı Kazanan Banvit’i Kutluyorum
“Banvit’i bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Güzel ve büyük bir başarıya imza attılar. Bizim elenmemiz ise sürpriz olmadı. Ligdeki görüntüden dolayı böyle değerlendirilebilir ama orada günlük performanslar çok önemli. İki sene önce Pınar Karşıyaka ile Ankara’da kupayı kazanmıştık... Bence Banvit iyi oynadı ve biz de o gün çok kötü basketbol oynadık. Onlar tüm maçları iyi oynayarak şampiyon oldular. Kalan hedeflerimize bakacağız. Son ‘8’li finallerde’ olamayan bir Beşiktaş vardı. Burada elenmenin sürpriz olmasını teselli olarak görebiliriz.”

Ersan’ın Bizimle Olacağını Düşünüyorum
“Aydın Örs çok değerli birisi. Onun güveni benim için çok önemli. O bir çok şey tecrübe etmiş birisi... ‘Sabretmek’ demek uzun süre ve uzun yıllar beklemek değil. Hayal etmek ve doğru yapılanarak doğru enerjileri beraberinde getirmek... NBA’deki oyuncularımız önemli... Pozisyon itibariyle Ersan bizimle olacaktır. Federasyonumuzun da başkanımızın da girişimleri var. Bizimle olacağını düşünüyoruz. Belki bazı oyuncularımızın ülkedeki son şampiyonaları olacak. Bunları değerlendirip en başarılı sonucu almak istiyoruz. Buradan başka kazanımlar da koymak istiyoruz.”

Pınar Karşıyaka İnsanlara Çok Sempatik Geldi
“Özellikle Euroleague’i oynama hakkı elde etmiş Pınar Karşıyaka, bir İzmir semti, çok büyük bir başarı elde ettik... 4 sene geçirdik orada. Bobby Dixon da o takımın en özel parçasıydı. Bir takım başarılar insanlara daha sempatik geliyor. Pınar Karşıyaka organizasyonu da insanlara o şekilde sempatik geldi. Çok sevgi, övgü ve destek aldık. Bu benim için unutulmayacak günlerdi.”

Yabancı Oyuncu Sayısında Değişikliğe Gitmek Gerekiyor
“Gönül ister ki sadece kendi altyapımızdan yetişen oyuncularla oynayalım. Ama bu ihtiyaçsa ve herkes devşirme oyuncu kullanıyorsa biz neden kullanmayalım. Bir değişim sonrası, belki de bu da değişecek, ama şuan bundan vazgeçmeyi düşünmüyorum. Bir şeyleri denemeden kesin sonuç alamazsınız. Yabancı kuralında ise benim fikrim; bazı ilavelerin olması yönünde. Bununla ilgili herkes de konuşuyor. Bence yabancı sayısında bir değişikliğe gitmek gerekiyor. Bazı araştırmalar yapılıyor. 18-22 yaş ile ilgili bir lig düşünülüyor. Buralarda rekabetin olduğu ortam yapılacak. Ama yabancı konusunda bazı önlemler almamız gerekiyor. Sayı mı azaltılır, sahadaki sayı mı azaltılır, bilmiyorum... Kulüpler bazında yabancı oyuncu sayısı belki bizi mutlu ediyor ama oyuncu bazında gençlerimize daha fazla süreler, belli oranda açmamız lazım.”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

Niyazidurmasoğul 24-02-2017 14:08

Kulüpler adına konuşurken "Türk oyuncular çok çalışmalı ve verilen şansı çok iyi değerlendirmeli" , Milla takım adına konuşurken de "Yabancı Sayısında Değişikliğe Gitmek Gerekiyor" Klasik Şablonları...Patrona Karşı,Hem Başarılı olduğunda hem de Başarısız olunduğu taktirde kabul görülecek,politik ama Türk Basketboluna faydası olmayan şahsi menfaat içeren beyanatlar!..

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250