Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

21-03-2018 GENEL

Türkoğlu: İzmit Belediyesi’nin basketbol topu dağıtımı Türkiye’ye bir örnektir

Bu yıl İzmit Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen ‘Spor Festivali ve Basketbol Topu Dağıtım Töreni’; İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun katılımıyla İzmit Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkoğlu: İzmit Belediyesi’nin basketbol topu dağıtımı Türkiye’ye bir örnektir

Törende TBF 1. Başkan Vekili Özden Pelister, TBF Basketbolu Geliştirme ve Tesisler Direktörü Fırat Eser ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen de hazır bulundu. İlk olarak 2016 yılında başlatılan proje kapsamında şimdiye kadar 20 bin öğrenci basketbol topu ile buluştu. Bu sene ki törende de 10 bin ilkokul dördüncü sınıf öğrencisine top hediye edildi.

 

‘Örnek Proje, Pilot Kent’

İzmit Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen imza töreninde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen’le bir araya gelen Başkan Türkoğlu, İzmit Belediyesi’ne bu anlamlı proje için şükranlarını sundu. Projenin, TBF’nin Ulusal Basketbol Hamlesi vizyonu ile örtüştüğünün altını çizen Türkoğlu, ‘’Spor Festivali ve Basketbol Topu Dağıtım Töreni’yle birlikte bugün, 11 okulumuzda açılacak basketbol sahalarının da heyecan ve sevincini yaşıyoruz. Görev süremiz boyunca, bu projeyle yakından ilgilenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da destekleri ile, tüm Türkiye’de bu tip faaliyetlerle çocuklarımıza ve gençlerimize basketbolu sevdirecek, onları kötü alışkanlıklardan koruyacak bir Ulusal Basketbol Hamlesi gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz. İzmit Belediyesi’nin bu yıl 3. kez gerçekleştirdiği bu festival de, bizim bu hedefimizle örtüşüyor olması açısından İzmit’i pilot kent olarak öne çıkarıyor. Tüm Türkiye’de gerçekleştirmek istediğimiz bu uygulamaya öncülük eden İzmit Belediyesi’ne ve basketbol topu dağıtımı, bisiklet dağıtımı, bisiklet yolları inşaası gibi faaliyetleriyle spor sever kimliğini makamına en iyi şekilde yansıtan Sayın Başkan Nevzat Doğan’a, Türk sporuna ve Türk basketboluna sağladığı katkılar ve destek için teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

 

Başkan Doğan: Yeni Hidayet’ler Yetişecek

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da, Hidayet Türkoğlu markasının ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun bu projeye gösterdiği yakın ilgi münasebetiyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Doğan, ‘’Sayın Başkan Hidayet Türkoğlu’nu bir kez daha İzmit’te ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Böyle bir ismin bizlere böylesine destek olduğu bir noktada, basketbolu sevdirmek ve sporumuzun seviyesini dünya standartlarına taşımak adına sessiz kalamayız. İzmit Belediyesi olarak tüm Türkiye’de model teşkil edebilecek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu projeler ile gelecek nesillerimizin daha sağlıklı, güçlü, çağdaş uygarlık düzeyinde öncü bireyler çıkarmasını ümit ediyoruz. Umuyoruz ki bu proje sayesinde yeni Hidayet Türkoğlu’lar yetişecek ve dalga dalga yayılan bu etki, Türk sporuna en iyi şekilde hizmet edecektir’’ ifadelerine yer verdi.

 

İzmit Belediyesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun karşılıklı olarak plaket ve hediyelerini takdim ettiği toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi ve akabinde İzmit Atatürk Spor Salonu’ndaki etkinlik için salona hareket edildi.

 

10 Bin Top Dağıtıldı

İzmit Atatürk Spor Salonu’nu dolduran binlerce çocuk, ‘Karizma Show’ grubunun gösterisiyle keyifli bir gün geçirirken, Türkoğlu ve Doğan’ın salona gelişiyle birlikte tribünlerdeki coşku daha da arttı. Tribünleri Türk bayrakları ile adeta kırmızı-beyaz’a boyayan binlerce çocuk, marş ve tezahüratlarla Türkoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. Bayram havasında geçen dağıtım törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra Türkiye Basketbol  Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF 1. Başkan Vekili Özden Pelister, TBF Basketbolu Geliştirme ve Tesisler Direktörü Fırat Eser, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, Kocaeli Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar,  Belediye Meclis Üyeleri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Çetin Gürol, STK temsilcileri  ile öğrenciler katıldı.

 

Türkiye Basketbol  Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu dağıtım töreninde de bir konuşma yaptı. Türkoğlu  “Değerli spor ve sporcu dostumuz Belediye Başkanımız Nevzat Doğan’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Böyle bir etkinlikte bulunmaktan çok mutluyum. İzmit Belediyesi’nin basketbol topu dağıtımı Türkiye’ye bir örnektir. Bizim hedefimiz Türkiye’nin her yerine basketbolu yaymaktır. Bugün de başkanımızla güzel bir protokol yaptık. Sporu daima sahiplenen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Basketbol topu dağıtım töreninde İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da bir konuşma yaparak “Güzel bir heyecanı birlikte yaşıyoruz. Bir projeyi uygulamak kadar sürekli hale getirmek de önemlidir. İzmit Belediyesi olarak Türkiye’ye örnek bir çok çalışma yaptık. Basketbol topu ve basketbol sahaları da örnek olacak. Sporun ve sporcunun dostu bir belediyeyiz. Hidayet Türkoğlu, Türkiye’de basketbolun markasıdır. Biz istiyoruz ki daha çok Hidayetler yetişsin, ülkemizin gücüne güç katsın, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetleri geçmek için de sporun en iyisini yapalım. Bu projenin kısa vadede faydaları olmakla birlikte, gerçek meyvelerini orta ve uzun vadede yeni yıldızlar yetiştirerek vereceğini düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen de, basketbol topu dağıtım töreninde bir konuşma yaparak, “Belediyemizin her alanda okullara desteği devam ediyor. Geleceğin sporcuları okullarımızın salonlarında yetişecek. Belediye Başkanımıza ve Basketbol Federasyon Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.  Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar da, İzmit Belediye Başkanı Doğan’ın her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu belirterek teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından öğrencilere topları dağıtıldı. Festival, Türkoğlu’nun çocukların kendisine uzattığı topları imzaladığı etkinlik ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250