Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlar belli oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde, 15’inci hafta müsabakalarıyla ilk devre tamamlanırken, Bitci Türkiye Kupası’nda yer alacak takımlar belirlendi.

Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlar belli oldu

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda, ilk 8 sırada yer alan; Fenerbahçe Beko, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka,  Anadolu Efes, Frutti Extra Bursaspor, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka ve Galatasaray Nef Bitci Türkiye Kupası’nda mücadele etme hakkını elde etti.

Formata göre ligin ilk yarısını ilk 4’te tamamlayan ekipler (Fenerbahçe Beko, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Anadolu Efes) ile ikinci 4’te bulunan takımlar (Frutti Extra Bursaspor, Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka ve Galatasaray Nef) 2 torbaya ayrılacak ve eşleşmeler kura çekimi ile belirlenecek. Ayrıca ev sahibi avantajını elde edecek ekip için de bir kura çekimi olacak.

14-15 Şubat 2023 tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final müsabakalarının ardından, yarı finalist ekipler Dörtlü Final organizasyonu için Konya’da bir araya gelecek.

17-19 Şubat 2023 tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda lig sıralamasında lider olan ekibin çeyrek final eşleşme galibi ile lig dördüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi; lig ikincisinin çeyrek final eşleşme galibi ile lig üçüncüsünün çeyrek final eşleşme galibi karşı karşıya gelecek.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Erkekler Türkiye Kupası HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250