Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Tunçeri: Önce antrenörümüzü belirleyeceğiz, ondan sonra da yavaş yavaş kadroyu oluşturacağız

Milli Takımlar Menajeri Kerem Tunçeri, Eurobasket 2017 Kura Çekimi gerçekleştirildikten sonra yeni görevi ile ilgili duygularını aktarırken Milli Takımın önündeki süreci de değerlendirdi.

Tunçeri: Önce antrenörümüzü belirleyeceğiz, ondan sonra da yavaş yavaş kadroyu oluşturacağız

Uzun süren aktif basketbol hayatının ardından Türkiye Basketbol Federasyonu’nda aldığı görevin kendisini oldukça heyecanlandırdığını dile getiren Tunçeri, Türk basketboluna olabilecek en büyük katkıyı sağlamak için çalışacaklarını söyledi: 

“Yirmi küsür sene oyuncu olarak basketbolun içinde yer aldıktan sonra işin yöneticilik tarafına geçmek çok heyecan verici. Güzel bir ekibimiz var. Hepimiz çocukluğumuzdan beri arkadaşız. İşi sıkı tutacağız, eksik yönleri tamamlayıp Türk basketboluna en yüksek katkıyı vermek için çalışacağız. Bu yolda yavaş yavaş ilerliyoruz.”

Eurobasket 2017 Grup Mücadeleleri için rakipleri Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya ve Belçika olan A Milli Erkek Basketbol takımımızı da değerlendiren Kerem Tunçeri, jenerasyon değişikliğinden söz ederken olabilecek en kuvvetli takımı kurma amacında olduklarını ifade etti:

“Milli Takımımızda bir jenerasyon değişikliği var. Tecrübeli oyuncular ile genç oyuncuların bir karışımı olacak. Bizim zamanımızda da yaşandı bunlar. Önümüzdeki dönemi değişiklik sürecinden en az etkilenerek atlatmamız gerekiyor. Yabancıların çoğunlukta olduğu Süper Lig’de Türk oyuncuların fazla forma şansı bulamadığı aşikâr. Bu durum da A Milli Takıma zarar veriyor. Beş altı tane tecrübeli oyuncumuz var, onların yanına gelecek genç arkadaşlarımız ile beraber kuvvetli bir takım kurma amacındayız. Daha önümüzde zaman var… Önce antrenörümüzü belirleyeceğiz, ondan sonra da yavaş yavaş kadroyu oluşturacağız.”


Kaynak: tbf

HABERE YORUM YAZIN

DİĞER ERKEK A MİLLİ TAKIM HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250