Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

19-03-2020 GENEL

Tüm ligler ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

Tüm ligler ertelendi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbol, basketbol, voleybol federasyonları ve Kulüpler Birliği Vakfı başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından açıklama yaptı. Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı ve şöyle konuştu: "Bugün futbol, voleybol, basketbol federasyonlarımız ve Kulüpler Birliği başkanlarımızla yaptığımız toplantıda liglerimiz için erteleme kararı verdik."Bugün futbol, voleybol, basketbol federasyonlarımız ve Kulüpler Birliği başkanlarımızla yaptığımız toplantıda liglerimiz için erteleme kararı verdik. Umarım bu süreci daha iyi geçirir ve güçlenerek çıkarız. Erteleme süresi boyunca sporcularımızın sağlığı bizim için çok önemli. Bunlar için gereken tedbirleri almak durumundayız. Yabancı sporcuların yurt dışı konularına hassasiyet gerekiyor. Başkanlarımızla bunu konuştuk. 14 gün karantina süreçlerini ciddi şekilde takip edeceklerini söylediler."


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise şunları söyledi: "Bizi burada misafir edip anlatmak istediklerimizi dinleyen ve camiaların beklediği kararın alınması bizleri mutlu etti. Sağlık dediğimizde devlet olarak atılmış bütün kararların sporcular ve spor kulüpleri adına atılmış olması bizi mutlu etti. Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreçte sporcularımızın endişelerini bakanımıza iletiyorduk. Kendileri ile istişare içerisindeydik. Devlet kurumlarının federasyonlardan daha bilge olmaları bizi mutlu ediyor. Alınan bu karar da sporcularımızı, hocalarımızı ve hakemlerimizi mutlu etti. Alınan önlemlerde bizler de üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonra kulüplerden ve sporculardan istediğimiz şeyler olacak. Kendilerine iyi bakmalılar. Umarım kısa süre içinde ligleri yeniden başlatırız. Bu karar sporumuza hayırlı olsun."




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250