Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

29-01-2021 GENEL

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Kura Çekimi 2 Şubat’ta

FIBA tarafından yapılan açıklamaya göre, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın hem kadınlar hem de erkekler için kura çekimi 2 Şubat Salı günü İsviçre'nin Mies kentindeki Patrick Baumann Basketbol Evi’nde gerçekleşecek.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları Kura Çekimi 2 Şubat’ta

Mevcut salgın nedeniyle kura çekimi basına kapalı düzenlenecek ve FIBA'nın YouTube ile Facebook'taki dijital kanallarından yayımlanacak. Kura çekimi TSİ 12.30’da başlayacak.

FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri Kura Prosedürü

Beş kıtayı temsil eden 8 takım, FIBA 2019 Dünya Kupası’nda aldığı sonuçlar ile Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazandı.

Afrika: Nijerya
Amerika: Arjantin ve ABD
Asya: İran ve Japonya (Ev sahibi)
Avrupa: Fransa ve İspanya
Okyanusya: Avustralya

Erkeklerde kalan dört takım, 29 Haziran - 4 Temmuz 2021 tarihleri arasında Victoria (Kanada), Split (Hırvatistan), Kaunas (Litvanya) ve Belgrad’da (Sırbistan) 4 ayrı ülkede gerçekleşmesi planlanan FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nin ardından belli olacak ve kazanan takımlar Tokyo 2020’ye katılmaya hak kazanacak.

Kura çekiminde 12 takım, FIBA Erkekler Dünya Sıralaması’na göre dört torbaya dağıtılacak. Dört FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’nin gelecekteki galiplerinin dağılımı, her etkinlikte en yüksek sıralamaya sahip olacak takıma göre belirlenir. Kura ile takımlar, her biri dört takımdan oluşan üç gruba (A, B ve C grupları) yerleşecek. Aynı grupta en fazla iki Avrupa takımı olabilir ve aynı grupta diğer kıtalardan birden fazla takım olamaz. 

Victoria, Kanada’da, 29 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek FIBA Erkekler Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak A Erkek Milli Takımımız, B Grubu’nda Çekya ve Uruguay ile mücadele edecek. Milliler, grubu ilk veya ikinci sırada tamamlamaları durumunda A Grubu’nu ilk ve ikinci sırada bitiren takımla eşleşecek. A Grubu’nda ise; ev sahibi Kanada, Çin ve Yunanistan bulunuyor.

FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri Kura Prosedürü

Beş kıtayı temsil eden 12 takım, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanmıştı.

Afrika: Nijerya
Amerika: Kanada, Porto Riko ve ABD
Asya: Çin, Japonya (Ev sahibi) ve Kore
Avrupa: Belçika, Fransa, Sırbistan ve İspanya
Okyanusya: Avustralya

Her takım, FIBA Kadınlar Dünya Sıralaması’na göre dört torbaya dağıtılacak. Kura çekimi ile takımlar her biri dört takımdan oluşan üç gruba (A, B veya C gruplarına) yerleştirilecek. İki Avrupa takımının bulunduğu en fazla bir grup olabilir ve aynı grupta diğer kıtalardan birden fazla takım olamayacak.

 



Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250