Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

18-06-2019 GENEL

Ticaret Bakanlığı

Ülkemizde bugünün artlarına uygun şekilde ülke içinde ve dışında faaliyet yürütmek amacıyla ilk olarak 1920 yılında İktisat Vekaleti olarak kurulan bakanlıktır.

Ticaret Bakanlığı

Günümüzde ise farklı bakanlıkların birleşimiyle hizmet ağı gelişmiştir. Her yıl bir çalışma programı kapsamında hareket eden Ticaret Bakanlığı ülkemizin tüm ticari faaliyetlerini planlar ve yürütülmesiyle ilgili gerekli işlemleri sağlar. Bugün teşkilat yapısı ve görevleri Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ortaya konur. Günümüzde bu kurumun Avrupa Birliği uyum süreciyle ile ilgili çalışmaları da bulunur.

Ticaret Bakanlığı Görevleri Nelerdir?

Bakanlığın ana görevi hem iç hem de dış ticarette ülke hedeflerini belirlemektir. Belirlenen politikaların sağlıklı şekilde uygulanması ve yönetilmesini sağlamak adına çalışan kurum, ticaret hacmi ile hedefleri uyumlu hale getiren hamleleri hayata geçirir. Ayrıca gümrük politikalarını belirleyen ve uygulanmasını sağlayan kurum da bakanlıktır. Ayrıca Avrupa Birliği ile gerçekleşen ticari ilişkilerin yürütülmesi ve denetlenmesi de görevleri arasındadır. Böylece AB’nin tüm çalışmaları detaylı olarak incelenir ve ülke ticaret politikası içine uygun zemin içinde yerleştirilir.

Web sitemizi https://www.stendustri.com.tr/haberortak/ticaret-bakanligi-gorevleri-nelerdir-nasil-calisir-h99490.html ziyaret ediniz.

Tanıtım




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GENEL HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250