Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

13-05-2016 THY EUROLEAGUE

THY Euroleague Final Four heyecanı başlıyor

THY Euroleague Final Four heyecanı bugün Berlin'de başlıyor. Fenerbahçe, CSKA Moskova, Laboral Kutxa ve Lokomotiv Kuban Avrupa'nın en büyük kupası için mücadele edecek.

THY Euroleague Final Four heyecanı başlıyor

THY Euroleague'de 15 Ekim 2015'te Pınar Karşıyaka - Barcelona Lassa maçıyla başlayan 2015-2016 sezonun şampiyonu 13-15 Mayıs tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Final-Four'un sonunda belirlenecek. 

Fenerbahçe üst üste 2.kez Final Four'da

Sezona A Grubu'nda başlayan temsilcimiz Fenerbahçe, 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle grubunu lider tamamladı. TOP 16'da ise E Grubu'nda yer alan sarı-lacivertliler 14 maçta 11 kez galip gelirken, 3 kez de mağlup oldu. Çeyrek finalde Real Madrid ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini 3-0 ile geçerken adını üst üste ikinci Final-Four'a yazdırdı. Geçen sezon temsilcimiz Final Four'da, turnuvayı 4. bitirmişti. 

Temsilcimizde dikkat çeken isimler Luigi Datome, Bogdan Bogdanovic, Ekpe Udoh, Ricky Hickman ve Jan Vesely...

CSKA MOSKOVA 12.kez Final Four'da

D Grubu'nda oynadığı 10 maçta sadece 1 kez mağlup olan Rus ekibi CSKA Moskova grubu lider tamamladı. TOP 16'da F Grubu'nda mücadele eden Rus ekip, 10 galibiyet ve 4 mağlubiyetle yine lider olarak bir üst tura çıktı. Çeyrek finalde Kızılyıldız ile eşleşen CSKA Moskova, rakibini 3 maç sonunda geçerek 12. kez Final-Four'a kaldı.

Kyle Hines, Milos Teodosic ve Nando De Colo gibi yıldız oyunculara sahip CSKA Moskova'yı bir dönem Banvit'i çalıştıran Dimitris Itoudis çalıştırıyor. 

Lokomotif Kuban tarihinde ilk kez Final Four'da mücadele edecek.

Lokomotiv Kuban bu sezon THY Euroleague'de C Grubu'nda mücadele etti. Kuban, grubu 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider bitirdi. TOP 16'da E Grubu'nda 9 kez parkeden galip ayrılan Rus ekibi, 5 kez de mağlup olarak grubu ikinci tamamladı. Çeyrek finalde İspanyol ekibi Barcelona Lassa ile kıran kırana geçen maçlar sonunda seriyi 3-2 kazanıp Berlin biletini kaptı. Lokomotiv Kuban kulüp tarihinde ilk kez Final-Four'da mücadele edecek. Başantrenörlüğünü Georgios Bartzokas'ın yaptığı Rusya'nın Lokomotiv Kuban ekibinde ise Anthony Randolph ve Malcolm Delaney, gösterdikleri performansla dikkat çekiyor.

Laboral Kutxa 5.kez kupa peşinde...

Bu sezonun sürpriz takımı Laboral Kutxa, B Grubu'nu 6 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 3. sırada bitirdi. TOP 16'da F Grubu'nda yer alan İspanyol ekibi, aldığı 9 galibiyetle grubu ikinci tamamladı. Çeyrek finalde Yunan ekibi Panathinaikos ile eşleşen Laboral, rakibini 3-1 ile geçti.

Başantrenörlüğünü Velimir Perasovic'in yaptığı Laboral Kutxa'da Jaka Blazic, Darius Adams ve Ioannis Bourousis gibi önemli oyuncular yer alıyor.

Kupayı en çok kazanan Panathinaikos...

2001-2002 sezonundan itibaren Euroleague adıyla oynanmaya başlanılan turnuvada en çok şampiyon 4 kez ile Yunan takımı Panathinaikos olurken, Maccabi Tel Aviv 3, Barcelona 2, CSKA Moskova 2, Olympiacos 2 ve Real Madrid 1 kez kupayı müzesine götürdü.

Son şampiyon Real Madrid

İspanya'nın Madrid şehrinin ev sahipliğini yaptığı 2014-2015 THY Euroleague Final-Four'da finalde Olympiacos'u 78-59 yenen Real Madrid şampiyon olmuştu. Bu sezon çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşan Madrid, 2 kez İstanbul'da 1 kez de evinde mağlup oldu ve toplamda 3-0 ile turnuvaya veda etti.

Kupayı en çok kaldıran antrenör Zeljko Obradovic...

Zeljko Obradovic, Euroleague kariyerinde 15. kez Final Four heyecanını yaşayacak. Euroleague'de 8 kez mutlu sona ulaşarak, bu alanda 'En fazla kazanan başantrenör' unvanını elinde bulunduran Obradovic,Fenerbahçe ile kupayı kazanmayı hedefliyor.

THY Euroleague Final-Four'daki eşleşmeler ve karşılaşmaların programı ise şöyle:

13 Mayıs Cuma
19.00 CSKA Moskova -Lokomotiv Kuban
22.00 Fenerbahçe - Laboral Kutxa 


HABER VİDEOSU





HABERE YORUM YAZIN

DİĞER THY EUROLEAGUE HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250