Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

TBF:''MAÇ PERŞEMBE GÜNÜ OYNANACAKTIR''

TBF, Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospitalarasındaki BBL Final Serisi 7. maçı Uygulama Esasları ile ilgili maddelerin altını çizdi.

TBF:''MAÇ PERŞEMBE GÜNÜ OYNANACAKTIR''
Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital takımları arasında devam etmekte olan BEKO Basketbol Ligi 2014 – 2015 sezonu Play Off Final serisi maçlarının son maçı 19 Haziran Perşembe akşam Fenerbahçe Ülker Salonunda oynanacaktır.

Sezon şampiyonunu belirleyecek bu maçın Türk Sporu ve dolayısı ile Türk Basketbolunun imajına en olumlu şekilde yansıyacak ortamda oynanması ve serinin başından beri tüm güçleriyle sportmence sahada mücadele eden sporculara hak ettikleri saygının gösterilmesi amacıyla aşağıda belirtilen uygulama esaslarına riayet edilmesi, kulüplerimizin olduğu kadar Federasyonumuzun da görev ve sorumlukları içerisindedir.

Basketbol Liglerinde mücadele eden kulüplerimiz ve kulüp mensuplarımızın yükümlülükleri Federasyonumuz Yönergelerinde yer almakta ve kararlılıkla uygulanmaktadır. Bu yönerge hükümlerine ilave olarak spor sahalarında yaşanan ve üzüntü duyduğumuz çeşitli istenmeyen olayların önlenmesine yönelik kanuni yaptırımların da yürürlükte olduğu unutulmamalıdır.

Organizasyonu gerçekleştiren kulüp, müsabakayı izlemek üzere gelen seyirciler ile kendisini destekleyen taraftarlarının maç öncesinde, sırasında ve sonrasında saha alanı ve saha dışı davranışlarından sorumludur. Bu nedenle ev sahibi kulüp tarafından bu konuda her türlü tedbirin alınması ve gereken hassasiyetin gösterilmesi tüm spor camiası tarafından beklenmektedir.

Yapılmakta olan güvenlik toplantılarında tüm taraflarca ortak olarak alınan kararlara riayet edilmesi esastır. Bu nedenle güvenlik toplantısında tutanaklarla sabit olarak final serisi başında kararlaştırıldığı şekilde misafir takıma bir loca sağlanması kararının uygulanması gerekmektedir.

Müsabakanın oynanacağı Ülker Spor Salonu yeni nesil spor salonlarımızdan olup sezon başından beri tüm imkan ve kabiliyetleri ile birlikte oturma düzeni ve bilet satışlarının kime yapıldığı sezon başından beri kayıtlarla sabittir.

Bunun yanı sıra; bileti olmaksızın spor alanlarına girmek, usulsüz seyirci almak, alınmasını sağlamak, kendisine ait giriş/oturma hakkını başkasına kullanmak, spor alanlarına biletsiz veya fazla seyirci almak gibi teşebbüsler 6222 sayılı Kanun kapsamında suç olarak tarif edilmektedir.

Bu unsurlar göz önünde bulundurularak sezon başından beri uygulaması olmadığı halde bir önceki maçta uygulanan veya uygulanmasına teşebbüs edilen;
Saha içinde sezon boyunca uygulanan koltuk planından daha fazla oturma yeri konulması ve seyirci alınmasına,

Tasarım ve son maça kadar kullanımına aykırı olarak tribünlerde mevcut koltuklar ilk hali ile muhafaza edilmeden bu alanların müsabaka güvenliğini bozacak şekilde kullanımına,
Başta pota arkası olarak tarif edilen tribünler olmak üzere tüm tribünlerdeki merdiven boşluklarına seyirci alımına izin vererek acil durumlarda tahliye için can güvenliğini tehlikeye düşürülmesine izin verilmemelidir.

BEKO Basketbol Yönetim Esasları Yönergesine göre ev sahibi kulüpler misafir takımın oturacağı bölümün arkasına seyirci ile takım mensuplarını ayıracak ve müdahaleye meydan vermeyecek ölçülerde şeffaf plastik koruma koymakla yükümlüdür. Bu yükümlüğün amacına uygun ve müsabaka resmi görevlileri ve/veya TBF temsilcileri tarafından yeterli vasıflara haiz olduğunun onaylanmış olması gerekir.

Müsabakalarda ev sahibi kulüplerin yükümlülüğünde olan özel güvenlik bulundurma ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda aykırı davranışlar suç unsuru teşkil etmektedir. Bu nedenle müsabakada görev yapacak özel güvenliğin salona biletsiz seyirci alınması veya suç unsuru teşkil edecek şekilde davranış sergilememesi ve güvenlik toplantısında alınan kararların uygulanmasında zafiyet göstermemeleri konusunda tesisin işletmesinden sorumlu kişiler ve ev sahibi kulüp yetkililerinin gereken tedbirleri almaları, tüm tarafların emniyeti ve güvenliği bakımından önem arz etmektedir.

Özel güvenlik kullanımı ve kritik alanlara yerleştirilmesi konusunda,  TBF temsilcileri tarafından eksik veya zafiyet olarak nitelendirilen hususların mutlaka dikkate alınması gerekir.

Yukarıda belirtilen hususlarla sınırlı kalmamak üzere, ülke ve sporun imajına zarar verecek, kamu düzenini bozacak davranışların engellenmesi için kanun ve yönergelerin uygulanması kamuya mal olmuş mevkilerde görev yapan kişilerin temel sorumluluğudur. Bu sorumluluklarımız kapsamında oynanacak maçın şampiyonluğu belirleyecek olmasına rağmen sonuçta bir spor karşılaşması olduğu bilinciyle tüm unsurlar için ideal şartlar sağlanana kadar bekleneceği ve herkes tarafından iyi anılarla hatırlanacak ortam oluşunca maçın başlatılacağı ve oynanacağı konusunda tüm taraflara sorumluluklarını hatırlatırız.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250