Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Tahincioğlu BSL Lig Kurulu toplantısı düzenlendi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Tahincioğlu BSL Lig Kurulu toplantısı düzenlendi

İstanbul Yeşilköy'deki Polat Rennaisance Hotel'de saat 13:00’de başlayan toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TBF CEO’su Ömer Onan, TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün, TBF Genel Sekreter Yardımcısı Emin Balcı, TBF Ligler Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Basketbol Geliştirme ve Tesisler Direktörü Fırat Eser, TBF Hukuk Danışmanı Engin Tuzcuoğlu, MHK Üyesi Engin Kennerman, Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan, TBF Pazarlama Müdürü Selin Erdoğan, Infront Türkiye Genel Müdürü Ender Uslu ve TBF Sicil Lisans Müdürü Erinç Toklucu ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden kulüplerin temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Çekişmeli geçen maçlar sonucunda normal sezonu tamamladık. Muratbey Uşak ve Yeşilgiresun Belediye, 30 hafta oynanan karşılaşmaların ardından lige veda etti. Ancak sporumuzda kazanmak da kaybetmek de var. Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek bu iki kulübümüze başarılar diliyorum… Türk Basketbolu adına gurur duyulacak bir sezonu geride bırakıyoruz. Eurocup’ta şampiyonluğa ulaşan Darüşşafaka’yı kutluyorum. Fenerbahçe Doğuş ve Galatasaray Odeabank’tan sonra bizleri gururlandıracak bir başarı elde ettiler. Ayrıca Banvit, Beşiktaş Sompo Japan ve Pınar Karşıyaka da bizleri Avrupa Kupalarında gururla temsil ettiler. Tekrardan toplantıya katılımız için teşekkür eder, yapıcı ve yararlı bir toplantı dilerim” dedi.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıda; yabancı oyuncu kuralı, TV yayınları ve canlı yayınlar konusunda kaydedilen gelişmeler, 18-20 yaş arası oyuncuların gelişimi, kulüplerin mali durumu, tesisleşme, sözleşmeler konusu, Merkez Hakem Kurulu’ndan talepler, disiplin kuruluyla ilgili konular, play-off takvimi ve gündem maddeleri değerlendirildi. Toplantıda takım temsilcileri söz alırken, beklentilerini ve değişiklik taleplerini de ilettiler.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BASKETBOL SÜPER LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250