Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Serkan Erdoğan: Kendim gibi bir oyuncu ile çalışmayı tercih etmezdim

Selçuklu Belediyespor’un başantrenörü Serkan Erdoğan, tbf.org.tr için ekibini ve ligin dinamiklerini değerlendirdi.

Serkan Erdoğan: Kendim gibi bir oyuncu ile çalışmayı tercih etmezdim

 -Ligin en geç kurulan ve büyük ses getiren ekibi oldunuz. Böyle bir gidişatı bekliyor muydunuz?

Serkan Erdoğan: Ben Genç Milli Takım ile Avrupa Şampiyonası’nı bitirdikten sonra bir süreliğine izine çıkmıştım. Tam bu sırada Selçuklu Belediyesi’nden aldığım bir telefonla, 24 Ağustos tarihinde ani bir kararla Konya’ya geldim. Selçuklu Belediyesi’nin antrenörü olduğum ama henüz elimizde bir tane bile oyuncu olmadığı o dönemde ligdeki diğer takımlar kondisyon antrenmanlarını dahi bitirmişti. Menajerimiz Bekir Yarangüme ile “Kimseyi bulamazsak ikimiz oynarız” diye şakalaşmaya başlamıştık ki, el birliğiyle bir hafta içerisinde on iki kişilik kadromuzu kurmayı başardık. Ligde şu an on bir haftayı geride bırakmış bulunuyoruz ve sekiz tane galibiyetimiz var. Bu bizim için büyük bir başarı. Açıkçası bu kadarını ben de beklemiyordum. Yola çıkarken ilk amacımız ligde kalabilmekti ancak sekiz tane galibiyet alınca insanların beklentisi de fazlasıyla yükselmiş oldu. Şu an için takım olarak hedefimiz play off sıralaması içinde olmak.

-Ekibiniz kurulduğunda ligdeki diğer tüm takımlar oluşturulduğundan dolayı oyuncu bulmakta bir hayli zorlanmış olmalısınız…

Serkan Erdoğan: Aksine, hiç zorlanmadık diyebilirim. Takımımızda görmek istediğimiz ve ekibimize dâhil edebileceğimiz bütün oyuncularla anlaşma sağlayabildik. Bana kalırsa asıl zorluk önünüzde çok fazla oyuncu seçeneği olduğunda yaşanıyor. Oyuncuların önceki takımlarında nasıl olduğunu ve karakterlerini iyi analiz edebilmeniz için ciddi araştırmalar yapmanız gerekiyor. Bu açıdan bakarsak işimiz kolay oldu diyebilirim. Takımımız, kurulduktan on gün sonra resmi maça çıkmak durumundaydı ve oyuncuların birbirlerine alışması için yeterli zaman yoktu. Bizim için oyuncu bulmaktan daha büyük zorluk, bir araya getirdiğimiz oyunculardan nasıl bir takım kimyası oluşturacağımızı düşünmek noktasında yaşandı.

-Eğer oyuncu seçimi için vaktiniz bu denli kısıtlı olmasaydı kendi sporculuğunuza yakın karakterdeki oyuncuları tercih eder miydiniz?

Serkan Erdoğan: Beni sporcu olarak değerli kılan iyi ve kaliteli bir oyuncu olmamdı ama ben oldukça zor bir karakterdim. Doğruyu söylemek gerekirse kendim gibi bir oyuncu ile çalışmayı tercih etmezdim. Bu noktada şunu söylemek istiyorum, iyi ki geç kurulmuşuz ve ben iyi ki şu anda beraber olduğum oyuncular ile çalışıyorum. Her şeyde bir hayır vardır. Selçuklu Belediyespor ile birlikte olduğum için çok mutluyum. Çocukların ortaya koyduğu özveri ve aralarındaki bağ beni gururlandırıyor. Neticede onlar bu ekip kurulmadan önce ligin başlamasına çok kısa bir süre kala takım arayan oyunculardı ve aramıza katıldıktan sonra da bu organizasyonun kıymetini bildiler. Onlara çok teşekkür ediyorum.


SerkanErdogan02

-Ligin ilk haftalarında son periyoda gelince enerjinizin düştüğünden bahsetmiştiniz. Bu durum hala devam ediyor mu?

Serkan Erdoğan: O durum şu anda ilk iki periyodu kötü oynuyor olmamıza dönüşmüş durumda. Ben bu sıkıntıların normal olduğunu düşünüyorum. Neticede hiç yaz idmanı yapamadık. Bu oyuncuların toplandığı tarihte çoktan maç yapmaya hazır halde olmaları gerekiyordu. Bu tip problemlerin yaşanmasını zaten bekliyorduk. Örneğin iki hafta sonra nasıl bir kriz yaşama ihtimalimiz olduğunu öngöremiyorum. Şu anda son periyot krizi yaşamıyoruz ama sıkıntı ilk iki periyodda kendini gösteriyor. Söylediğim gibi; bizim gibi geç kurulmuş bir takımda bu tür sıkıntıların yaşanması gayet normal. Yolda karşımıza problemler çıkacaktır, biz de bunların hepsini aşmaya çalışacağız.

-Ligdeki güç dengelerini analiz edebileceğimiz kadar zaman geçti... Bu sezon için neler öngörüyorsunuz, sizce neler yaşayacağız?

Serkan Erdoğan: Şu andaki görüntü itibarı ile konuşacak olursam, ligin geri kalanı için öngörüm Türk Telekom’un açık ara şampiyon olacağı yönünde. Play off sıralamasında yer bulmak adına Afyon Belediyesi, Bahçeşehir Koleji ve Bursaspor Durmazlar’ı garanti olarak görüyorum. Bunun dışında şu anda biz dâhil hiçbir takımın oraya garanti girebileceğini söyleyemem çünkü ligimizde güçler birbirine çok yakın. Her takım birbirine üstünlük sağlayabilir.

-Şu anda ekibinize herhangi bir noktada takviye gerektiğini hissettiğiniz oluyor mu?

Serkan Erdoğan: Şu anda öyle bir durum yok ama biz play-off’u hedefleyen bir ekibiz ve takıma gerçekten katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir oyuncu olursa tabiî ki oyuncu takviyesi yapma yoluna gidebiliriz. Ben şimdilik takımın gidişatından oldukça memnunum. İstikrarsız da olsalar oyuncuların performanslarından da memnunum ve acil bir transfer ihtiyacı söz konusu değil.

-Oyunculardan söz ettik ama sizden bahsedemedik... Siz de onlar gibi kendinizi aniden bu organizasyonun içinde buldunuz. Bir başantrenör olarak TBL ‘de ve Selçuklu Belediyesi çatısı altında nasıl hissediyorsunuz?

Serkan Erdoğan: Kendimi gayet iyi hissediyorum. Ben zaten oyunculuğumun son dört - beş yılında kendimi antrenör olmaya adamıştım. Bu sebeple ne yapacağım konusunda hiçbir zaman bocalama yaşamadım. Bu sene antrenörlükte dördüncü senem. Karşıyaka’nın Yıldız Takımı ile koçluğa başladım. Sonra TOFAŞ Genç Takım, Gelişim Takımı derken oralar bana ciddi tecrübeler kazandırdı. Tabii ki burada seviye çok yüksek ama geride kalan dört senede de iyi deneyimler kazandığımı ve burada rahat olduğumu düşünüyorum.

Röportaj: Şansın Tokyay
Fotoğraf: Fehmi Özgüler




HABERE YORUM YAZIN

Basketbolsever 28-11-2017 17:06

Türk Basketbolunda birçok kulübü yöneten gizli irade takımların stuff ve oyuncu kadrolarını ancak oluşturabildi. Malum önce bütçeler belirlenecek ki ona göre parası olanlara elde ne varsa pay edilerek onların kullanma klavuzları hazırlanacak ki bunlar kolay işler değil tabii :)))

DİĞER TÜRKİYE BASKETBOL LİGİ HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250