Site En Üstü 728x90 - 970x90 (bball)

Serhan Aydanarığ: Spor ile ilgilenen öğrenciler daha disiplinli oluyor

Basketbol Gençler Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Doğuş’un antrenörü Serhan Aydanarığ, tbf.org.tr için kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Serhan Aydanarığ: Spor ile ilgilenen öğrenciler daha disiplinli oluyor

-2017 – 2018 sezonu başında Gençler Ligi’nde mücadele veren Fenerbahçe Doğuş’un antrenörü olarak görev almaya başladınız. Bu birliktelik nasıl başladı?

Serhan Aydanarığ: Ben Fenerbahçe Doğuş ile çalışmaya başlamadan önce, takım yeni bir yapılanmanın içerisindeydi. Bu yapılanma kapsamında A Takım koçlarından olan Erdem Can, altyapı sorumlusu olarak görevlendirildi. Erdem Can altyapıda görev almaya başladıktan sonra beni genç takımın antrenörlüğünü yapmam için çağırdı. Ben de o dönem beraber çalıştığım Ankara DSİ’ den izin alarak bu takıma dâhil oldum. Antrenörlüğe başladığım zaman Zeljko Obradovic ve Erdem Can’ın liderliğinde bu kulübün potansiyel sahibi oyuncuların gelişimine ne kadar çok önem veren bir çalışma sistemi içerisinde olduğunu gördüm. Şimdi ise iki aydır birlikte A Takım için oyuncu yetiştirmeye odaklı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

-Basketbol Gençler Ligi’ne katılacağınız için takıma takviye yaptınız mı yoksa elinizdeki kadro ile mi yola çıktınız?

Serhan Aydanarığ: Takıma takviye yapmadık. Hatta aksine takımı küçülttük. Ekibimiz yirmi dört genç oyuncumuzdan oluşuyordu ve biz ilk olarak sporcu sayımızı on altıya düşürdük. Takımımızda en büyükleri 1999 doğumlu olmak üzere üç jenerasyondan da oyuncumuz mevcut. Şu an sakatlığı nedeniyle daha sonra aramıza katılacak Ahmet Can Duran dışında 15 oyuncumuzla yola devam ediyoruz ve bu oyuncular zaten takımın bünyesinde bulunan oyunculardı.

-Basketbol Gençler Ligi mesaiye bu sezon başlayan yeni ligimiz. Siz bu ligin dinamiklerini nasıl buluyorsunuz ve geride kalan 6 haftayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Serhan Aydanarığ: Basketbol Gençler Ligi deplasmanlı bir lig ve bu da oyuncularımızın maçlara daha fazla odaklanmasını sağlıyor. Bu durumu özellikle Anadolu’daki takımlar için güzel bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Fenerbahçe gibi önemli takımların bu ligde olmasının da çekişmeyi ve oyuncuların konsantrasyonunu arttırdığını düşünüyorum.

-Maçların günleri de öğrenci olan sporcularınız için uygun zamanlarda oluyor…

Serhan Aydanarığ: Tabii, zaten Türkiye Basketbol Federasyonu maçların çoğunlukla Pazar günü oynanmasını çocukların okullarını etkilememesi açısından uygun gördü. Maçların gün ve saatlerinin titizlikle ayarlanması, sporcularımızın Gençler Ligi mesaisi verirken okullarının hiçbir şekilde etkilenmemesini sağlıyor. 

-Sizin idman saatlerini de öğrencilerin okul saatlerine göre sabah erken ve akşamüzeri olarak ayarladığınızı biliyoruz…

Serhan Aydanarığ: Oyuncularımızın maçlardaki ortalamalarını daha yukarılara çekebilmemiz için, sıkı bir antrenman programımızın olması gerekiyor. Ancak sporcularımız öğrenci olduğu için gün içinde idman yapma olasılığımız olmuyor. Biz de yalnızca akşam antrenmanı ile verimliliğin artacağına inanmadığımızdan dolayı okullarını aksatmayacak şekilde hafta içi sabah erken saatlere de bireysel antrenmanlar ekleyoruz. Çocukların hem okul hem de basketbol mesailerini bir arada götürerek gelişimlerini üst seviyeye çıkarmaya çalışıyoruz.

-Ben sporun çocukların eğitim hayatını da beslediğini düşünüyorum. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu konuyu?

Serhan Aydanarığ: Ben de spor ile ilgilenen belli bir disipline sahip olduğu düşüncesindeyim. Spor ve okul iç içe olacak şekilde bir düzen oluşturulması elbette çok daha besleyici oluyor.

-Basketbol Gençler Ligi B Grubu’nda mücadele ediyorsunuz ve ligde geride kalan altı haftada mağlubiyetiniz bulunmuyor…

Serhan Aydanarığ: Aslına bakarsanız biz hiçbir maçı kazanabiliriz ya da kaybedebiliriz gibi bir düşünce ile yola çıkmıyoruz. Ekip olarak tek amacımız; sporcularımızı A Takım seviyesine hazırlamak. Biz maçlara yönelik değil de kendimizi geliştirmeye yönelik antrenmanlar yapıyoruz. Hepimizin odaklandığı tek nokta var o da oyuncularımızın ilerde iyi bir basketbolcu olabilmeleri. Zeljko Obradovic ve Erdem Can oyuncularımızın gelişim sürecini sürekli takip ediyorlar ve ekip olarak aramızdaki bütün konuşmalar çocukları nasıl daha iyi bir yere taşıyabileceğimiz yönünde oluyor. Maçları kazanıyor olmamızın da oyuncularımızın alt yapısının sağlam olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

-Son olarak, sporcularınızdan temel beklentilerinizin neler olduğunu öğrenebilir miyiz?

Serhan Aydanarığ: Öncelikle bizim çocuklardan istediğimiz en temel şey; basketbola kendilerini adamaları. Sadece antrenmanlarda değil, özel hayatlarında da kendilerine ve basketbollarına yatırım yapmaları gerekiyor. Maksimum performans için bu yolda üst düzey konsantrasyon ile yürümeliyiz. Eğer böyle çalışmaya devam edersek oyuncularımızın geleceğinin çok parlak olacağından şüphem yok.

Röportaj: Şansın Tokyay




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER Basketbol Gençler Ligi HABERLERİ
Detay Sağ 1 - 300x300 (google)
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Detay Sağ 2 erboy  - 300x250